2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Giresun: GTO Başkanı Kahyaoğlu'ndan GZO Başkanı Akbaş'a dava

Giresun Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kahyaoğlu, kişilik haklarını zedeleyici, kendisini fındık üreticisi ve kamuoyu nezdinde rencide edici açıklamalarda bulunduğunu iddia ettiği Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı aleyhinde tazminat davası açacağını bildirdi.


Kahyaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, fındık bahçelerinde oluşan don nedeniyle 2004 ürünü fındığın zarar görüp-görmediği konusunda konuşmanın erken olduğu şeklindeki beyanını hatırlattı. Giresun'da 2004 ürünü fındığın gördüğü zararı açıklığa kavuşturacak yetkili bir makamın olmadığını vurgulayan Kahyaoğlu, kendisinin sadece resmi olmayan duyumlarla açıklama yapılmasının yanlış olduğunu beyan ettiğini belirtti.


Açıklamasında, kişilik haklarını zedeleyici, kendisini fındık üreticisi ve kamuoyu nezdinde rencide edici açıklamalarda bulunduğunu iddia ettiği GZO Başkanı Özer Akbaşlı aleyhinde tazminat davası açacağını kaydeden Kahyaoğlu, "Sayın GZO Başkanı Özer Akbaşlı, beni çıkarım için fındık üreticisi aleyhine konuşmakla suçlamaktadır. Adı geçen şahıs, bu beyanlarıyla şahsım aleyhine kişilik haklarımı zedeleyici, şahsımı kamuoyunda ve fındık üreticisi nezdinde rencide edici beyanlarda bulunması sebebiyle, hukuk mahkemeleri nezdinde tazminat davası açıyorum. Kendisiyle bu konuyu mahkemeler nezdinde çözeceğiz."


Kahyaoğlu, açıklamasında, GZO Başkanı Özar Akbaşlı'nın kendisini kullanarak, fındık üreticisine yaranmak ve kamuoyunu bu yönde yanıltmak istediğini iddia etti.

GİRESUN - İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2004 Pazartesi 22:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?