3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Giresun: İtlaf edilen köpeği için belediye önünde eylem yaptı!

Giresun Hayvanları Koruma Derneği üyesi Namık Baltaoğlu, Mazlum adlı köpeğinin Giresun Belediyesi görevlileri tarafından itlaf edildiğini iddia ederek, belediye önünde eylem yaptı. Baltaoğlu, köpeğinin ardından uzun süre gözyaşı döktü.

Baltaoğlu, tasması bulunan köpeğinin dün akşam zehirli iğne ile belediye görevlileri tarafından Çıtlakkale Mahallesi, 6 Nolu Sokak üzerinde bulunan evlerinin bahçesinde itlaf edildiğini ileri sürdü. Köpeğini itlaf eden belediye görevlilerinin hayvan sevgisinden yoksun olduğunu savunan Baltaoğlu, emri verdiğini iddia ettiği Belediye Başkanı Hasan Karaibrahim’i protesto ettiğini kaydetti. Çok sevdiği köpeğine bir mezar yeri yaptırarak, mezar taşına da katillerinin isimlerini yazdıracağını ifade eden Baltaoğlu, "Tüm herkes köpeğime karşı yapılan zalimliği görecektir" dedi.

Karaibrahim’e çağrıda bulunan Namık Baltaoğlu, "Giresun Belediyesi, Aksu Mahallesi Etbaşoğlu mevkiine hayvan barınağı yapmalıdır. Böylelikle hiç değilse başka kediler köpekler öldürülmemiş olur" diye konuştu.
Mazlum’un boynuna Namık Baltaoğlu tarafından ilginç bir not asıldı. Mazlum’un yetkililere temennisi olarak belirtilen nottaki, "İsmim Mazlum. Beni dün akşam evimizin önünde öldürdüler. Çok acı çektim. Bana bunu neden yaptılar? Lütfen başka köpekler ölmesin" yazısı dikkat çekti.
Giresun Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ayten Karaşin ise Baltaoğlu’nun eylemine destek vererek, hayvanlara yapılan bu tip katliamların durdurulmasını istedi. Karaşin, yapılanları insanlık ayıbı olarak nitelendirerek, belediye tarafından hayvan barınağı yapımının başlatılmasını istedi.

GİRESUN
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2004 Cumartesi 19:10:13
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 17:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?