2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Giresun: UBP Başkanı Eroğlu: Türkler ve Rumlar bir arada yaşayamaz

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) eski Başbakanı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ta Türkler ile Rumlar’ın birlikte yaşamasının asla mümkün olmadığını ifade ederek, "Eğer bu gerçekleşirse adada tekrar kan ve gözyaşı dönemi başlamış olur" dedi.

Özel İdare Salonu’nda Türk Eğitim Sen Giresun Şubesi tarafından düzenlenen "Dünden Bugüne Kıbrıs" konulu konferansta konuşan Eroğlu, Annan Planı’nın uygulamaya konulması durumunda Kıbrıs’ta Türklük’ün sonunun geleceğini öne sürdü. Annan Planı’nın Türkler’i Kıbrıs’tan çıkarmak amacı güttüğünü iddia eden Eroğlu, "Annan Planı’nın özü yanlıştır. Annan Planı’nın felsefesi yanlıştır. Annan Planı’nın özünde ve felsefesinde Kıbrıs’tan Türkler’i çıkarmak ve zaman içerisinde ENOSİS’i hayata geçirecek fikirler yatmaktır. Bunu sadece ben değil, başkaları da görmüştür. Ama bazı çevrelerde ’Ver Kurtul’, bazı siyasi partilerde ’Türkiye’den Kurtulalım’ düşüncesi içerisinde Annan Planı’nı referandum noktasına gelmiş olarak karşımızda buluyoruz" dedi.

Annan Planı’nın referandumdan geçmesi durumunda adada gözyaşı ve kanın oluşmaya başlayacağını ileri süren Eroğlu, "Zorla yapılan anlaşmalar, uzun ömürlü olmaz. Yine zorla anlaşmaların yapıldığı yerlerde kan ve gözyaşı olur. En büyük endişelerimden birisi de zaman içerisinde adada kan ve gözyaşının akmasıdır. Kıbrıs’ta barış engellenemez. Ama barış olması için insanların yerini terk etmemesi lazım. Kıbrıs Türkü malını, mülkünü gelecek olan Rum’a teslim edecek. O Rum’a dost gözüyle bakacak. Aynı çatı altında iç içe kardeş gibi yaşayacak. Bu mümkün değildir. Eğer biz Türkler ile Rumlar’ın bir arada yaşama mecburiyetinde her mahalle bir yangın bombası koymuş olacağız. Bu nasıl mı olacak? Eğer bir Türk çocuğu ile Rum çocuğu kavga ederse, bu aile kavgasına, buradan mahalle kavgasına, daha sonra da ülke kavgasına dönüşecektir. Böylelikle bütün adaya adeta yangın bombaları koymuş olacağız" diye konuştu.

GİRESUN-(İHA)
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2004 Pazartesi 16:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?