3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Giresun Adası'na gezi yasağı

Giresun Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Hıdır, kuşların yumurtlama dönemine nedeniyle Giresun Adası'na 1 Mayıs-30 Haziran tarihleri arasında gezi yasağının getirileceğini söyledi. 

Hıdır, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'in üzerinde insan yaşayabilen tek adası olan Giresun Adası'nın, başta martı ve karabataklar olmak üzere birçok deniz kuşunun doğal üreme alanı olduğunu belirtti. Nisan ve Haziran ayları arasında kalan dönemin kuşlar için adanın doğal üreme alanı olarak kullanıldığını ifade eden Hıdır, "Bu aylarda yumurta ve yavrulara zarar verilmemesi için İl Mahalli Çevre Kurulu'nca 1 Mayıs-30 Haziran tarihleri arasında adada gezi yasağının getirilmesi kararı alındı" dedi. 

Giresun Adası'na getirilen gezi yasağına uyulmasını isteyen Hıdır, "Yumurtlama dönemlerinde kuşlar insanlardan rahatsızlık duymakta, hatta yumurtalar zarar görmektedir. Bu nedenle kuşların yumurtlama dönemi dolayısıyla adaya 1 Mayıs-30 Haziran tarihleri arasında gezi yasağı getirilecek. Yasağa uyulmasını istiyoruz. Herkesin yasağa duyarlı olmalarını bekliyoruz" diye konuştu. 

Deniz kuşlarının doğal üreme alanı olan Giresun Adası, Doğu Karadeniz'in üzerinde yaşanabilir tek adası durumunda. Giresun'un bir mil açığında bulunan Amazon kadınlarının yaşadığına inanılan Giresun Adası'nın mitolojide adının ''Aretia'' ya da ''Aretias'' olduğu sanılmakta. 2. derece sit alanı ve 40 dönüm alana sahip Giresun Adası, her yıl yerli ve yabancı onbinlerce turisti ağırlıyor.
iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 13:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?