30
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Giresun Ata'nın gelişi kutladı

Atatürk'ün, Giresun'a gelişinin 85. yıldönümü törenle kutlandı.

Kutlamalar Giresun Belediye Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. Atatürk'ün 85. yıl önce deniz yoluyla liman sahasına gelişi canlandırılırken, gaziler tarafından getirilen Türk bayrağı Vali Mustafa Yaman'a teslim edildi.

Daha sonra tarihi Millet Bahçesi'nde sürdürülen törende, Atatürk'ün Giresun'a gelişi sırasında Dr. Necdet Otoman'ın ve Atatürk'ün cevabi konuşmaları öğretmenler tarafından okundu. Giresun Valisi Mustafa Yaman, burada Şeref Defteri'ni imzaladı. Vali Yaman, Şeref Defteri'ne, "Giresun'a gelişinizin Giresun halkının en büyük misafirni o günkü heyecan ve coşku ile bağrına basmanın mutluluğum içerisindedir. Giresun'a teşriflerinizin yıl dönümünde, ilke ve inkılaplarınıza bağlılığımızı bir kez daha tekrarlıyoruz. Bizler özgürlüğün kıymetini, bağımsız bir milletin onurlu ve özgür bireyi olmanın ne büyük bir erdem olduğunu seninle öğrendik. Eserlerinin sonsuza dek bekçisiyiz. Onu koruyacak, yaşatacak ve asrın devletleri arasında ve hatta üzerinde yer alacak şekilde, ona sahip çıkacağız" diye yazdı.

Can Akengin Kültür Merkezi'nde Atatürk'ün Giresun'a gelişinin 85. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen 'Atatürk' konulu resim sergisinin açılışı Vali Mustafa Yaman tarafından yapıldı.

Atatürk'ün Giresun'a gelişinin 85. yıldönümü törenlerine Vali Mustafa Yaman, Giresun Bölge ve Garnizon Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, sivil ve askeri erkan ile öğrenciler katıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 15:21:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?