19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Giresun ekonomisinin umudu turizm

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun ekonomisinin ancak üniversite ve turizm ile kalkınabileceğini söyledi.


GTSO'nun 16 meslek grubu başkanlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Çakırmelikoğlu, Giresun ekonomisinin her geçen gün daha da kötüye gittiğine dikkat çekti. Oda yönetim kurulu olarak Giresun ekonomisinin gelişimine katkıda bulunma hedeflerinin olduğunu dile getiren Çakırmelikoğlu, bu bağlamda önemli projeler hazırladıklarını vurguladı.


Projelerinin en önemlisinin Giresun'da büyük bir alış-veriş merkezi inşaatının gerçekleşmesi olduğunu kaydeden Çakırmelikoğlu, "Zincir mağazalar artık Anadolu'ya yayılmaya başladılar. Bu yayılma hızla devam ediyor. Bu durumdan da en çok o küçük esnaf zarar görmekte. Malesef bu durum Giresun'da da böyle. Bakınız etrafınıza bir bir zincir mağaza şubeleri açılmakta. Giresun ekonomisi zaten hergeçen gün daralıyor, bir de bu zincir mağazaların açılması, yaşanan daralmayı hızlandırmaktadır. Burada zincir mağazalara karşı dik durmamız gerekli.

Gerek bizim odamızın, gerekse de esnaf ve sanaatkar odalarının üyeleri ortak hareket etmemiz lazım. Bu noktada bizim bir projemiz var. Büyük çapta bir alış-veriş merkezi yapımı. Bunu biz yapmazsak, birgün biri gelir yapar. 400-500 dükkanlı olacak bu alış-veriş merkezi Giresun ekonomisine canlılık getirecektir. Bunun için Giresun halkı ve oda üyelerimizin desteğine ihtiyacımız bulunuyor" dedi.


Giresun ekonomisinin ancak üniversite ve turizm ile kalkınabileceğine dikkat çeken Çakırmelikoğlu," Giresun'un büyük pazarlara olan uzaklığı bakımında yörede sanayi istenilen düzeyde gelişme gösterememiş durumda. Geçmişte çıkan teşvik kanunları da malesef sanayişnin gerçekleşmesine katkı sağlamış değil. Bu nedenle Giresun ekonomisi de istenilen seviyeye çıkmamıştır. Giresun ekonomisinin gelişimi için bizce üniversite ve turizm büyük önem arzetmektedir.

Çünkü bu iki alanda da Giresun gelecek vaat eden bir il konumunda. Tabi Giresun'un üniversitesine ve turizme sahip çıkması gerekli. Giresunlu üniversitesine göre yaşamını değiştirmelidir. Ona göre hareket etmelidir. Bugün Giresun Üniversitesi'nde 10 bin üzerinde öğrenci eğitim görmektedir. Çok çalışkan bir rektörümüz var. Onun çalışmalarıyla öğrenci sayısı her geçen yıl hızla artmaktadır. Artan öğrenci sayısı Giresun'da yeni iş alanlarının doğmasına, bu da ekonominin canlandırması anlamına gelir. Ekonomimiz için ikinci önemli unsur ise turizmdir. Giresun doğal güzellikleri, adası, yaylaları ve kültürüyle önemli bir turizm merkezi. Bunu mutlaka ekonomiye dönük harekete geçirmemiz gerekli. Turizm potansiyelerimizi birleştirmeli ve turistin hizmetine sunmalıyız. Bunları başarabirsek, Giresun'un geleceği açık ve parlak olur" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 15:58:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?