19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Giresun için önemli proje

Giresun Üniversitesi tarafından, kentin tarihi ve kültürünün tanıtılması amacıyla ‘Giresun'da Sanatçı Buluşması, Ressamlardan Giresun’ adlı bir proje başlatıldı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Türkmen, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, Giresun kentinin ve kültürünün tanıtılması için sanatçıların Giresun'u ve kültürünü tuvallerine aktarmalarını sağlamak ve elde edilen eserlerin sergilenerek halkın sanat konusunda bilgilendirilmesinin amaçlandığını söyledi. Sekiz ressamın katıldığı projenin 1-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceğini vurgulayan Prof. Dr. Türkmen, proje kapsamında Giresun'u anlatan 30'ün üzerinde resimin elde edileceğini kaydetti.

Projenin Giresun açısından öneminin büyük olduğunu dile getiren Prof. Dr. Türkmen, “Giresun'a gelen sanatçılara kenti ve kent kültürünü tanıtmak için ilk 2-3 gün çevre gezileri düzenlenmiştir. Gündüz geziler yapılıp, geceleri kent ile ilgili hazırlıklar ve ön bilgiler hazırlanmış, belgesellerden yararlanılmış ve kenti tanıtıcı filmler, eski ve yeni fotoğraflar, kitaplar sanatçılara sunulmuştur. Kentin folkloru, sanayisi, ürünleri ve benzeri özellikleri el altında bulundurulmuş ve ardından üçüncü gün resim çalışmalarına başlanılmıştır. Sanatçılar tarafından istenirse tanıtım çalışmalarına devam edilecektir. Bu proje içinde yapılan tüm eserler Giresun Üniversitesi’ne bırakılacaktır. Mayıs ayı içinde Giresun ilinde yıllardır süregelen ‘Aksu Şenlikleri’ için de sergilemenin yapılması uygun görülmüştür.

Sanata fazlası ile alışkın olmayan bir kentin ve insanlarının bu konuda bilinçlendirilmesini sağlamada bu serginin büyük katkısı olacaktır. Katalog bir belge olarak kalacağı için hem Giresun hem de sanatçılar için gurur kaynağı olacak olan katalog yine üniversite tarafından hazırlanacaktır” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 13:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?