3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Giresun kahramanını unutmadı

Milli Mücadele yılları kahramanlarından Milis Yarbay Topal Osman Ağa, ölümünün 84. yıldönümünde törenlerle anıldı. 

Topal Osman Ağa'nın ölümünün 84. yılı münasebetiyle ilk anma töreni anıtının bulunduğu parkta gerçekleştirildi. Burada yapılan törende konuşan Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, üstün feragat, cesaret ve kahramanlıklar gösteren Topal Osman Ağa'nın milli mücadelenin eşsiz kahramanlarından birisi olduğunu söyledi. Yüksel, Giresunlular olarak Milli Mücadele kahramanı Topal Osman Ağa'yı gönüllerinden hiçbir zaman silmeyeceklerini belirterek "Ruhun şad olsun, mekanın cennet olsun. Sen rahat uyu. Yüreğimizden hiçbir zaman silinmeyeceksin" dedi. 

Ölümünün 84. yıldönümü nedeniyle Topal Osman Ağa'nın Giresun Kalesi'nde bulunan mezarı başında da bir tören düzenledi. Burada yapılan törende Topal Osman ve silah arkadaşları için Kuran-Kerim okundu, dualar edildi. Topal Osman Ağa ve silah arkadaşları için öğle namazına müteakip Haci Miktat Camii'nde mevlit okundu. 

Topal Osman Ağa'yı anma törenlerine Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, Topal Osman Ağa'nın yakınları, gaziler, öğrenciler ve Giresunlular katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2007 Pazartesi 15:59:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cemal ÖZDEMİR IP: 194.27.192.xxx Tarih : 4.04.2007 15:41:24
iki nisan pazartesi esenler girsunlular derneğinde yapılan topal osman ağayı anma paneli düzenlendi panelde birbirinden değerli hocalar proflar vardı ve konuşmaları beni şahsen derinden etkiledi osman ağa hakkında bilmediğim şeyleri öğrendim dikkatimi çeken konu oradada basın mensupları vardı iki gündür bakıyorum bununla ilgili medyada tek haber yok burada bir eksiklik var gibi geliyor bana bu konuda giresunda yayın yapan gazeteler istanbul kanadına yeterli ilgiyi göstermediklerini düşünüyorum. bu arada bu paneli tertipleyen Giresun lu gençlere ve dernek yöneticilerine çok teşekkür ediyorum .bidakiki anma yılında diğer derneklerinde katılımı ile çok büyük birses getirecek OSMANAĞA yı anma paneli düzenlemelerini arzu ediyorum saygılar