3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Giresun kar hapsinde

Kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği Giresun'da, 393 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı nedeniyle Giresun merkezde 50, Bulancak'ta 60, Çamoluk'da 1, Çanakçı'da 13, Dereli'de 30, Doğankent'te 9, Espiye'de 29, Eynesil'de 12, Görele'de 48, Güce'de 15, Keşap'ta 44, Piraziz'de 8, Tirebolu'da 50 ve Yağlıdere'de 24 olmak üzere toplam 393 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. Kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için 28 greyder, 16 yükleyici, 15 dozer, 4 kar makinesi ve 48 ekibin çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Kar yağışı eğitim-öğretimde de aksamalara neden oluyor. Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Eynesil, Doğankent, Güce, Bulancak ve Piraziz ilçelerinde ilk ve ortaöğretim okullarında bugün eğitim-öğretime ara verildi. Yine Giresun merkezdeki ilköğretim okullarının tamamı ile Keşap, Tirebolu, Espiye ve Yağlıdere ilçelerinde de köy ilköğretim okullarının tamamı bugün tatil edildi.

Yoğun kar yağışı Giresun'un iç kesiminde bulunan ilçeler ile Gümüşhane, Sivas ve Erzincan'la olan karayolu bağlantısını sağlayan Dereli-Şebinkarahisar karayolu üzerindeki 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde trafiği olumsuz etkiliyor. Bölgede yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksamaların olduğu ve zincirsiz araçların geçişlerine izin verilmediği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 11:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?