7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Giresun kent girişi yenileniyor

GİRESUN KENT GİRİŞİ YENİLENİYOR

Karadeniz Sahil Yolu Giresun Şehir Girişi'nin yeniden düzenlendiği bildirildi.

Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Karabıçak, yaptığı açıklamada, 2009 Temmuz ayında yaşanan sel afetleri sonrası bölgeden geçen Tabaklar Deresi'nin taştığını hatırlattı. Yaptıkları çalışmalar sonrası derenin ıslah edilerek üzerinin kapatıldığını vurgulayan Karabıçak, çalışmayla birlikte şehir girişinin de düzenlenmesi fırsatının ortaya çıktığını, kendilerinin de bunu değerlendirdiğini aktardı.

Yaptıkları düzenleme ile 3 metre genişliğindeki şehir girişinin olduğu bölgedeki yolun 17 metreye çıkarılacağını kaydeden Karabıçak," Bu çalışma kapsamında, yolun karşısına denk gelmeyen ve trafikte sıkışıklık yapan kavşakları yıkarak yerine daha yenilerini yaptık. Eski 3 metrelik yolu 17 metreye genişleterek çift şerit yaptık. Sahil kesimine yaklaştıkça daha da genişliyor. Bu yaptığımız çalışma çok hassas bir çalışmadır. Çünkü daha öncesinde bölgede etkili olan yağış nedeniyle biriken sular, o bölgede kalıyor, esnafımız büyük zarar görüyordu. Biz artık göllenme olmayacak şekilde, bu yolu çok hassas eğimlerle yaparak biriken suyu sahil kısmına taşımayı planlıyoruz. Ve sahil kısmına yaptığımız boy ızgaralarımızla da su birikintilerini direk olarak alt yapıya indireceğiz. Burada tedaş, telekom ve su şebekesi de olduğundan çok dikkatli bir çalışma yürütmekteyiz" dedi.

Karabıçak, hava şartlarının uygun sürmesi durumunda 10- 15 gün içerisinde çalışmayı tamamlayacaklarını vurgulayarak," Yaptığımız bu çalışma sonucu Giresun daha iyi şehir içi girişime kavuştu. Şehir girişini artık herkes fark edecek. Burada önemli olan bir diğer konu da bu yolun devamını kamulaştırmaktır. Kamulaştırma yapıldığında bu yol direk 17 metrelik çevre yoluna bağlanacak ve şehrimiz rahat bir nefes alacaktır" diye konuştu.

GİRESUN KENT GİRİŞİ YENİLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 10:34:02
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 10:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
deniz Geri Alır IP: 212.175.112.xxx Tarih : 9.01.2010 15:55:46

Bu un bizde oldukça daha çoook su götürür. Yazık oluyor Giresunumun canım sahiline, yazık oluyor geceleri sabahlara kadar amatörce balık tuttuğumuz pelemüt kayasına. Canım anam kalenin dibindeki güzellikler Yazık oluyor GİRESUN'uma. Bir tünelle aşılacak kale altında diğer sahil bölgelerinde doldurulan deniz bir gün gelir verdiklerini geriye alır ya haydi hayırlısı.