8
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Giresun sele teslim oldu

GİRESUN SELE TESLİM OLDU

Giresun'un Dereli, Doğankent ve Çanakçı ilçelerinde sağanak yağışlar etkili oldu. Biriken suların yükselmesiyle birçok ev ve işyerini su bastı. Doğankent ilçesinde 150, Çanakçı'nın Karabörk beldesinde 30, Dereli ilçesinde 20 civarında ev, heyelan ve sel tehlikesine karşı boşaltıldı.

Giresun-Gümüşhane karayolu ile Dereli-Kümbet yolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Dereli ilçesinde bir kişi dün akşam Dereli Kümbet yolunda seyir halindeyken yolun kayması sonucu aracıyla beraber sel sularına kapıldı. Sel sularına kapılan Lokman Güven (50) isimli şahıs hayatını kaybetti.

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, sel sularından dolayı çevrenin büyük hasara uğradığını belirterek, aldıkları önlemin büyük faciaların önüne geçtiğini söyledi. Bir kişinin sel sularına kapılarak hayatını kaybettiğini anlatan Şenlikoğlu, şöyle konuştu: "Ancak alınan önlem sayesinde de daha büyük can kayıplarının önüne geçildi. Meydana gelen heyelan bazı köylerimizin ve Dereli-Kümbet yolumuzun ulaşımının kapanmasına neden oldu."

Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, geçen yıldan beri Giresun'un üçüncü sel felaketiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatarak maddi hasarların devlet tarafından sarılacağını ancak üzücü olayın can kaybı olması olduğunu belirtti. Giresun'un neredeyse bir yıl içerisinde 3. sel felaketi yaşadığını anlatan Öden, sözlerine şöyle devam etti: "Sel felaketinde önemli ölçüde maddi hasar meydana geldi. En büyük maddi hasar ulaşımda oldu. Ancak devletimiz, hükümetimiz kısa zamanda bu yaraları saracak. Biz,

can kayıpları olmaması için önlem almaya çalışıyoruz."

GİRESUN SELE TESLİM OLDU
GİRESUN SELE TESLİM OLDU
GİRESUN SELE TESLİM OLDU
GİRESUN SELE TESLİM OLDU
GİRESUN SELE TESLİM OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2010 Perşembe 14:09:01
Güncelleme :17 Haziran 2010 Perşembe 17:16:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bu da GADERR IP: 212.175.112.xxx Tarih : 19.06.2010 20:31:57

Ahhh sel yatağına yar başına ev yap yol yap yapılmasına İZİN VERR nolacak GADER GADEER. Vayyy Felek Vayyy