3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Giresun Üniversitesi büyüyor

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, üniversite bünyesinde yeni bazı akademik birimlerin açılması yönünde YÖK Genel Kurulu'nda karar alındığını söyledi.

Prof. Dr. Öztürk, rektörlükte düzenlediği basında toplantısında, 6 aylık görev süresini değerlendirdi. 23 Mayıs 2007 tarihinde Giresun Üniversitesi'nde resmi göreve başladığını hatırlatan Prof. Dr. Öztürk, 6 aylık sürede önemli işlerin gerçekleştirildiğini belirtti.

Yeni fakülte ve program açılması için öğretim üyelerine ihtiyaç duyulduğunu, bunun için de akademik personel oluşumunda ağırlığı öğretim üyelerine verdiklerini dile getiren Prof. Dr. Öztürk, "Göreve başladığım dönemde Giresun Üniversitesi'nde 2 doçent, 53 yardımcı doçent ve 97 öğretim görevlisi olmak üzere 182 akademik personel bulunmaktaydı. Göreve geldikten sonra bu sayıyı yüzde 23 artırdık. Bugün üniversitemizde 4 profesör, 3 doçent, 53 yardımcı doçent ve 113 öğretim görevlisi olmak üzere 224 öğretim üyesi var. Üniversitede öğretim görevlilerimiz yeterli düzeyde. Bu nedenle öğretim görevlilerinde mümkün olduğu kadar sayısal bir artışa gitmedik. Ağırlığı öğretim üyelerine verdik. Yeni fakülte ve bazı programları açabilmek için öğretim üyelerine ihtiyacımız bulunuyor. Bu bakımdan öğretim üyelerinin artışı için çalışmalar yürüttük" diye konuştu.

Giresun Üniversitesi'nde kayıt yaptıran öğrenci sayısının bir önceki yıla oranla yüzde 12 oranında artış gösterdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Öztürk, bu dönem üniversitede doluluk oranının yüzde 95,70 olarak gerçekleştiğini vurguladı.
Prof. Dr. Öztürk, Giresun Üniversitesi'nin 2007 yılında 12 milyon 503 bin YTL olan bütçesinin 2008 yılı için yüzde 69'luk artışla 21 milyon 143 bin YTL olarak belirlendiğini aktararak "Bu, Giresun Üniversitesi açısından büyük bir artıştır. Önümüzdeki yıl içerisinde Giresun Üniversitesi'nde büyük bir atılım olduğu görülecektir" dedi.

Tıp Fakültesi'nin kurulması çalışmalarının da bütün hızıyla sürdüğünü anlatan Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, birkaç ay içerisinde Sağlık Meslek Yüksek Okulu bünyesinde poliklinik hizmetlerinin verilmeye başlanılacağını söyledi.
YÖK Genel Kurulu tarafından üniversite bünyesinde yeni bazı akademik birimlerin kurulması yönünde karar alındığını aktaran Prof. Dr. Öztürk, şunları kaydetti: "YÖK Genel Kurulu'na bazı ilçelerimizde meslek yüksek okullarının da aralarında bulunduğu akademik birim kurulması yönünde başvurmuştuk. Taleplerimizden Eynesil ilçesinde Meslek Yüksek Okulu'nun, Karadeniz Stratejik Araştırmalar ve Uygulama Merkezi'nin ve Giresun, Tirebolu ile Alucra Meslek Yüksek Okulları'nda toplam 17 yeni bölümün açılması yönünde YÖK Genel Kurulu tarafından uygun bulunduğu bizlere bildirildi. Yeni akademik birimlerin kurulması Giresun Üniversitesi'nin büyümesi açısından önemlidir."

Prof. Dr. Öztürk, yeni akademik birimlerin açılması yönündeki YÖK'e yapılan taleplerinin de olumlu sonuçlanacağını umut ettiklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 16:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?