19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Giresun Üniversitesi büyüyor

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ’NİN AKADEMİK YIL AÇILIŞI

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, ”Giresun Üniversitesi yaşadığı ve karşılaştığı bazı olumsuzluklara rağmen gerçekten hızla büyümektedir” dedi.

Rektör Prof. Dr. Öztürk, Güre Yerleşkesi’nde düzenlenen 2009-2010 akademik Yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Giresun Üniversitesi 2006 yılında kurulduğunu hatırlattı. 3 yıl içerisinde Giresun Üniversitesi’nin önemli yol kat ettiğini ifade eden Prof. Dr. Öztürk, öğretim elemanının 182’den 309’a, idari personelin 112’den 183’e, 8 bin 650 olan öğrenci sayısının 16 bine, 11 olan akademik birimin 22’ye, ön programının sayısının 53’den 81’e, lisans programının 14’den 33’e çıkarıldığını kaydetti.

Giresun Üniversitesi’nin, kısa zamanda Türkiye’de önemli bir üniversitelerden birisi haline geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Öztürk, “Giresun Üniversitesi yaşadığı ve karşılaştığı bazı olumsuzluklara rağmen gerçekten hızla büyümektedir. Bu büyümeyi, akademik ve idari personelimiz ile şirket çalışanlarımızın, gece-gündüz ve tatil demeden, özveri dolu gayretleri ile gerçekleştiriyoruz. Stratejik yönetim anlayışımız, ilk aydan hayata geçirdiğimiz mali disiplin anlayışımız, kaynaklarımızı yerinde ve etkin kullanımımız, gerçekte devletin bize verdiği küçük bütçe ile başarılması güç, ciddi bir büyümeyi gerçekleştirdiğimize inanıyoruz” diye konuştu.

“Batının terörizmle mücadelede Türkiye’ye söylediklerine değil, kendisinin yaşadığı terör sorununu aşmak için aldığı önlemlere bakmak gerekir” diyen Prof. Dr. Öztürk, şöyle konuştu:

“Türkiye’de, Doğu ve Güney Doğu Anadolu’daki terör sorununu çözmek için alınan ekonomik ve sosyal önlemlerin bu sorunu çözmeye yetmediğinin görülmesi gerekir. O dönemde alınan önlemler kapsamında, bu bölgelere aktarılan ekonomik kaynaklar, ülke için Kürt burjuvasisinin ve Kürt sermayesinin fark edilecek derecede ortaya çıkmasını sağlamak sureti ile ayrılıkçı terör hareketinin güç kazanmasını sağlamıştır. Bundan sonra bu bölgelere alınacak ekonomik ve sosyal önlemlerle kuvvetle muhtemel aynı amaca hizmet etmekten başka bir şey işe yaramayacaktır. Ayrıca devletin terörle mücadele bağlamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına önem ve öncelik vermesi diğer bölgeler aleyhine dengesizliklere yol açacaktır. Fakirlik, yoksulluk, işsizlik sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yoktur. Bu nedenle, fakirlik, yoksulluk ve işsizlik ve benzeri sorunlar ile terör sorunu arasında doğrudan belirgin bir bağ kurulmasının, başta Karadeniz olmak üzere diğer bölgelerde tepkisiyle karşılanmasının ihtimal dahilinde olduğu görülmelidir. Batının terörizmle mücadelede Türkiye’ye söylediklerine değil, kendisinin yaşadığı terör sorununu aşmak için aldığı önlemlere bakmak gerekir. Ölçü bu olmalıdır. Kendisi, kendi terör sorunu için ne yapmıştır. Sorunun cevabı örnek olarak dikkate alınmalıdır.”

Akademik Yıl açılış törenine Vali Mustafa Yaman, Giresun Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, üniversitenin akademik ve idari personeli ve öğrenciler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 12:48:03
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 12:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?