30
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Giresun Üniversitesi'nde açılışlar

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, "Burada bizim Tıp Fakültesi konusunda, bu şehre, bu şehrin insanlarına gerçekten kaliteli sağlık hizmeti verme hususunda samimi gayret içerisinde olduğumuzu herkesin bilmesini istiyoruz" dedi.


Prof. Dr. Öztürk, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Poliklinikleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü hizmet birimlerinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, tıp fakültesi hastanesinin oluşumu için yoğun çaba içerisinde olduklarını söyledi. Tıp fakültesi hastanesinin, eski Kale Devlet Hastanesi'nde oluşumunu planladıklarını, ancak ellerinde olmayan nedenlerden dolayı bunun gerçekleşmesinde zorlandıklarını kaydeden Prof. Dr. Öztürk,"Tıp fakültemiz ben göreve gelmeden önce kuruldu.

Göreve geldikten sonra ilgili arkadaşlarımla birlikte tıp fakültemizi hayata geçirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Burada bizim tıp fakültesi konusunda, bu şehre, bu şehrin insanlarına gerçekten kaliteli sağlık hizmeti verme hususunda samimi gayret içerisinde olduğumuzu herkesin bilmesini istiyoruz. Burada bizim elimizde olmayan nedenlerden dolayı tıp fakültesi hastanesinin hayata geçirmekte biraz zorlanıyoruz. Aldığımız hastanenin güçlendirilmmesi gerektiğini herkes biliyor.

Bizim teknik çalışmalarımız, bu hastanenin A ve B bloklarının kesinlikle kullanılamayacağı istikametinde. Dolayısıyla mevzuat A ve B bloklarının kullanılmasına bize izin vermiyor. C bloğunun en azından kısa zamanda 40 yataklı olarak hizmete sokulması için hazılıklarımızı sürdürüyoruz. Buradaki temel sıkıntımız da, biz bu hastanenin süresiz olarak verilmesi için talepte bulunduk. Ancak Sağlık Bakanlığı'nca hastane binası bize 5 yıl süreyle verildi. 5 yılın sonunda orada yaptığımız yatırımları bırakarak çekilmemiz söz konusu olacak. Dolasıyla böyle bir endişe bize hakim. Biz hastane binasının bize süresiz verilmesinden yanayız" diye konuştu.


2009 yılı sona kadar tıp fakültesi hastanesinin 40 yataklı olsa dahi hizmete sokmayı hedeflediklerini dile getiren Prof. Dr. Öztürk, gelecek yıldan itibaren Giresun halkının hakettiği kaliteli sağlık hizmetini almaya başlayacağını sözlerine ekledi.


Konuşmaların ardından Vali Mustafa Taşkesen, Rektör Prof. Dr. Öztürk ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Poliklinikleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü hizmet birimlerinin açılışlarını gerçekleştirdi, birimleri gezdi.
Törene, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol, üniversitenin akedemik ve idari personeli ile davetliler katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 19:19:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?