3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Giresun yayla turizm ile atağa geçecek

Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, yaylarının turizme kazandırılması için çeşitli projeler hazırladıklarını söyledi. 

Giresun’da göreve yeni başladığını ve yöredeki yaylaları henüz görme fırsatı bulamadığını belirten Vali Taşkesen, resimlerden gördüğü yayların güzelliklerine hayran kaldığını dile getirdi. Giresun'un turizm açısından hak ettiği yerde olmadığına dikkat çeken Taşkesen, bundan üzüntü duyduğunu ifade ederek, "Giresun'da bulunduğum ziyaretlerde, ilin ekonomik açıdan gelişmesinin turizme bağlı olduğu hep bana söylendi. Bu fikre katılıyorum. Ancak maalesef bugüne kadar yörede turizmin geliştirilmesine yönelik pek bir çalışma yapılmamış olduğunu gözlemliyorum" dedi. 

Yöre yaylarının turizme kazandırılması için geliştirilebilecek projeler hazırladıklarını dile getiren Taşkesen,"Giresun yaylaları eşsiz bir güzelliğe sahip. Henüz yaylaları göremedim, ancak resimlerinden oralara hayran kaldım. Adeta yeşil birer yakut parçası gibiler. Yaylaların mutlaka turizme kazandırılması gerekiyor. Valilik olarak da bu yönde çalışmalarımız var. Yaylaların turizme kazandırılması için neler yapılabileceğini araştırıyoruz. Bunun gayret ve azmindeyiz" diye konuştu. 

Vali Taşkesen, Giresun'a TOKİ tarafından yapılması planlanan 5 yıldızlı otelin yöre turizme katkı sağlayacağını da vurgulayarak, otel için arazi sorununun bulunduğunu ve bunun da kısa sürede giderileceğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2007 Salı 15:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali boztepe IP: 88.246.105.xxx Tarih : 11.05.2007 14:45:05
Sayın valim, saygılar sunarım efendim. Demek istediğim odurki; Turizm diye diye Türk milletinin tüm kutsalları ecnebi ve işbirlikçilerine peş keş çekildi veya çekilmektedir. Dolayısıyla biz Türk milleti olarak,Karadenizli sorumluluk sahibi aydın insanlar olarak Turizm falan istemiyoruz. Yapacak hizmetiniz varsa başka hizmetlerde bulununuz. Bakir doğamıza kimsenin o pis ellerini sürmesini istemiyoruz. Kala kala, Türkiyemizin Karadeniz bölgesinin o eşşisiz güzellikteki doğası kaldı onu kimlere pazarlamayı düşünüyorsunuz? Lütfen hata yapmayınız. Yaparsanız eğer ki; iki elim iki yakanızdadır ahirette. Karadeniz sahil yolu diyerek bir cinayet işlendi? sizlerde bedava bulduğunuz ve bedava işciliği olan hazır ekmeğimize zehir katmayınız. Yetmedimi bir cinayet? Saygılarımla.