3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Giresun Yemekleri kitabı tanıtıldı

Giresun Valiliği tarafından hazırlatılan yöresel yemek kitabı basına tanıtıldı.


Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Entegre Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen tanıtım töreninde konuşan Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, her millet ve her insanın mutlaka bir beslenme şekillerinin bulunduğunu söyledi. Orta Asya’dan, Anadolu’ya ve Balkanlar’a kadar uzanan coğrafyada günlük yaşamın değişmez unsurlarından biri olan beslenme alışkanlıklarının özgün bir kültürün oluşmasını sağladığını kaydeden Vali Taşkesen “Genel anlamda Türk Mutfağı ve buna bağlı olarak yöresel mutfaklar ve bunların içinde de Giresun Mutfağı milletimizin bayraklaşan değerlerindendir.

Karadeniz sahillerinden başlayıp Anadolu’nun derinliklerine kadar uzanan coğrafyası ile Giresun Mutfağı tartışmasız en zengin çeşitliliğe sahiptir. Sahilden başlayan balık ve deniz ürünlerine dayalı çeşitlilik, içlere doğru sebze, et ve hamur işleri çeşitliliği ile devam etmektedir" dedi.


“Giresunlu, yaşadığı coğrafyanın bitkisel zenginliğini en iyi şekilde kullanmış nerdeyse eline geçirdiği her bitkinin yemeğini yapmıştır” diyen Vali Taşkesen “Bu haliyle Giresun vejetaryen mutfağında haklı olarak söz sahibi bir duruma gelmiştir.

Et ve balığın yanında bol çeşnili sofralar ve salatalar Giresun’un öne çıkan simgeleridir. Valiliğimizce yaptırdığımız bu çalışma kültürümüze sahip çıkma ve sahip olduğumuz milli değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarma amacı taşımaktadır. Küresel etkilerin sonucunda kaybetmeye yüz tutmuş yerel değerlerimizi tespit ederek, kayıt altına almaya çalıştığımız bu eser, Giresun mutfak kültürünü tüm insanların hizmetine sunmayı amaçlamaktadır" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 16:46:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?