19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Giresun yine sele teslim

Giresun beş gün aradan sonra ikinci kez sele teslim oldu. Geçen perşembe günü kentin batı yakasındaki Bulancak İlçesi ve çevresinde etkili olan sel, bu kez doğu yakasını vurdu.

Yüzlerce ev ve işyeri sular altında kaldı, ilçelerle ulaşım kesildi. 12 saat aralıksız yağan yağmur sonucunda kentin bütün altyapı sistemi çöktü. Giresun Belediye Başkanı CHP'li Kerim Aksu, tüm belediyelerden vidanjör ve motopomp yardımı isterken, Karadeniz Sahil Yolu’nun, selin yolaçtığı tahribatın en büyük nedeni olduğunu ileri sürdü.

Dün akşam saat 20.00 sıralarında yaklaşık 30 dakika sağanak halinde yağan yağmur nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu’nun Giresun geçişi ile kent bağlantılarında ulaşım tamamen kesildi. Logarların yetersiz kalması nedeniyle su seviyesi iyice yükseldiği için yolun ulaşıma kapandığı öğrenildi. Bu arada trafik ekipleri de yola çıkılmaması için araçlarla anons yaparak sürücüleri uyardı.

YAĞIŞ ŞİDDETİNİ ARTTIRDI, DERELER TAŞTI

Giresun’da saatler gece yarısını bulduğunda sağanak yağış şiddetini arttırdı. Yağışın artışıyla birlikte Aksu, Boğacık, Sütlaç, Batlama, Küçük ve Büyük Güre dereleri taştı. Derelerin çevresindeki tüm yerleşim birimlerinin alt katlarını su bastı. Karadeniz Sahil Yolu yeniden ulaşıma kapandı. Belediyenin makine parkı yetersiz kalınca çevre illerden yardım istendi.

KARADENİZ SAHİL YOLU'NDA TRAFİK NORMALE DÖNDÜ

Taşkınlar sonucu trafiğin kontrollü olarak verildiği Karadeniz Sahil Yolu'nda ulaşım normale döndü. Kentin alçak kesimlerindeki ev ve iş yerlerine dolan suları tahliye etmek için ekipler gece boyunca çalışmalarını sürdürdü.

Kentin Bulancak Durağı mevkisinde, kanalizasyon sisteminin tıkanması nedeniyle yollar hala sular altında bulunurken, bazı mahallelere, su birikintileri ve sel suyunun sürüklediği parke taşları nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Bazı mahallelere de elektrik verilemiyor.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, belediye ekiplerinin hiç uyumadan gece boyunca su tahliyesi çalışması yaptığını belirterek, “tüm çevre illerden vidanjör ve motopomp istiyoruz. Artık ihbarlara yetişecek gücümüz kalmadı. 80 yılın en şiddetli yağmurunu yaşıyoruz. Bunun karşısında insan gücünün yapacak bir şeyi yok. Tek sevincimiz can kaybının olmaması.”

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 09:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?