29
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Giresun'a demiryolu isteği

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun'a demiryolu yapılması talebinde bulundu.


Çakırmelikoğlu, yaptığı açıklamada, son günlerde basında Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz arasında demiryolu yapımıyla ilgili haberlerin yeraldığını hatırlattı. Bahsi geçen haberlerde demiryolu projesi içiresinde Giresun'un yeralmadığını vurgulayan Çakırmelikoğlu, projenin içerisine Giresun'un da yer almasını istediklerini kaydetti.


Demiryolunun, Giresun'un geleceği açısından öneminin büyük olduğuna dikkat çeken Çakırmelikoğlu, şunları ifade etti:


"Son dönemde gündeme gelen ve büyük hassasiyetle takip ettiğimiz Doğu Karadeniz'e uzanacak olan demiryolu projesinde Giresun'un kapsam alanı içersinde yer alması gerekmektedir. Giresun olarak düşüncemiz Samsun'dan devam eden Sarp'a kadar uzanacak bir demiryolu projesidir. Yine Kars-Erzincan üzerinden gelecek bir demiryolunun Tirebolu Harşit vadisinden sahile ulaşması temennimizdir. Bu yönde yapılabilecek çalışmaların Erzincan-Trabzon demiryolu bağlantısından daha çok bölgeye katkı sağlayacağı akademisyen görüşleriyle ortaya konulmuştur. Her dönem mikro milliyetçilikle karşı karşıya kalan ve bu yönde mağdur bırakılan Giresun'un bu kez hakkını alacağını umut ediyoruz. Bu noktada Giresun'un mutlak demiryolu projesi içerisine dahil edilmesi gerekmektedir. Demiryolu projesi bir OR-Gİ Havalimanı projesi kadar önemlidir. Çünkü ülkemizde hızlı tren projesinin gündemde olduğu günümüzde, turizm ve üniversitelerimizin gelişebilmesinde havayolu kadar demiryolu ulaşımı da önem kazanmıştır."

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 17:20:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sena gölükçü IP: 88.251.235.xxx Tarih : 27.08.2009 20:00:11

bir an önce yapılsında madem su ögrenci milleti rahat etsin...