3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Giresun'a İsveç'ten kardeş kent

Giresun Belediyesi, İsveç'in Kalmar şehri ile kardeş şehir ve ortak proje geliştirme anlaşması imzaladı.

Giresun Başar Otel'de gerçekleşen imza törenine Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel ve belediye çalışanları ile Kalmar Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Roger Kaliff ve beraberindeki heyet katıldı.

Anlaşmaları imzalamadan önce kısa bir konuşma yapan Başkan Yüksel, Belediye Meclisi'nce aldıkları karar doğrultusunda yapacakları bu anlaşmanın Giresun ve Kalmar şehirleri ile İsveç ve Türkiye ülkeleri adına iyi olmasını temenni etti.

Yüksel, "Bu anlaşma ile her iki şehir arasında proje anlaşması olacak. Giresun, Ordu, Samsun, Amasya şehirleri de bu projenin içerisinde. Amasya ve Samsun belediyeleriyle bu proje anlaşmaları daha önce imzalandı. Ordu ve Giresun ile ise aynı gün içerisinde anlaşmayı imzalıyoruz." dedi.

Avrupa Birliği(AB) kapsamında yapacakları çalışmaların, Türkiye'nin Avrupa'ya daha erken açılan kapısı olacağını ifade eden Başkan Yüksel konuşmasını şunları söyledi: "İsveç'te belediyeler, Türkiye'deki valilik görevini yürütmektedirler. O nedenle oradaki belediyecilik anlayışı ile bizdekiler arasında farlılıklar var, ama yaptığımız anlaşma ile bu farlılıkları yararlı hale getirmek için ortaklaşa projeler geliştireceğiz. Kalmar şehri bizim 5'inci kardeş şehrimiz. Önümüzdeki günlerde yeni bir kardeş şehrimiz daha olacaktır."

Kalmar şehri Kent Konseyi Başkanı Kaliff ise, Giresun Belediyesi ile birlikte çalışmaktan, Giresun'da bulunmaktan ve anlaşmayı imzalamaktan dolayı çok memnun olduğunu belirtti. Farklı alanlardaki projelerle belediyeler arasında gelişme sağlanacağını ifade eden Kaliff, "İsveç olarak Türkiye'nin AB'ye girmesini destekliyor ve güneyden bir ortağımızın olmasını çok istiyoruz. Bu nedenle de yaptığımız bu anlaşmayı imzalamaktan çok memnunum." diye konuştu.

Belediyelerinin pek çok farklı alanlarda hizmet verdiğini ifade eden Kaliff, "Belediyemiz, Sosyal hizmetler alanında, çocuk bakımı, teknik hizmetler ve alt yapılar gibi diğer farklı şekillerde de hizmet vermektedir. Belediyemizde 6 bin çalışan personelimiz vardır. Yaptığımız bu anlaşma ile belediyelerimiz arasındaki fikir ve bilgi alışverişi de artacak, böylece iki belediye birbirini daha iyi tanıyacaktır." dedi

ajanslar
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 17:23:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?