3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Giresun'da 30 bin diabetli var

Giresun İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, Giresun'da 30 bin civarında diyabet hastasının olduğunu söyledi.


14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Özel İdare Kültür Sitesi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Dr. Cindemir, yaptığı açıklamada Giresun'da insanları diyabet hastalığına karşı bilinçlendirmek amacıyla eğitim faaliyetleri yürüttüklerini belirtti. Giresun'da 30 bin civarında diyabet hastasının olduğunu vurgulayan Cindemir, “Türkiye'de yüzde 7 aşikar şeker dediğimiz belirli, yüzde 7 de gizli diyabet dediğimiz halkın kendisinde şeker hastalığı olduğunu bilmediği durum var. Yüzde 14 de diyabet riski var. Bu da çok büyük bir rakam.

Giresun için 20 yaşın üzerinde düşünürsek 30 bin civarında şeker hastası olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yarısı da şeker hastası olduğunun farkında değil. Belirtileri belki var ama bunun şekerden kaynaklandığını bilmiyor. Türkiye'de de durum böyle” dedi.
Dr. Cindemir, diyabet hastalığının eğitimle zararları en aza indirilebilen ve hayat kalitesini yükseltebilen bir hastalık olduğunu sözlerine ekledi.


Etkinlikte katılımcıların ücretsiz olarak kan şekeri ölçümü yapılırken uzmanlar tarafından diyabet hastalarına hastalıkla ilgili çeşitli eğitici bilgiler verildi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 18:53:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?