3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Giresunda altyapı sorunu biter mi? Bitmez..

Yıllardır alışmışız her yağmurda elektirik kesilmesine, ışıklarımızın kararmasına, esen şiddetli bir rüzgarda bir trafonun patlamasına.

Yurtdışından örnek vermek istemiyorum ama adamların 1 saatlik elektirik kesintisinde bakanları belediye başkanları istifa ediyor. Bizde ise gece saat 23:00 sularında belediye hoparlörlerinden söyle bir anons geliyor. "Belediye başkanlığından duyuru: Yoğun kar yağışı nedeniyle evlerde ve iş yerlerinde yüksek akım sağlayan klima ve elektrikli sobalarınızı kapatın" ya buna gülmelimiyiz ağlamalımıyız bilemiyorum. Diğer illerde dutum nasıldır bilemiyorum ama bu bizim yöneticilerimizin yıllardan bu yana gelen bir ayıbı diye düşünüyorum.

Dün işyerinde çalışırken bir bilgisayarımızı kaybettik. Nedeni ise gayet net ve açık elektrik Sürekli yükselen alcalan voltaj nedeniyle bilgisayarımızı kaybettik. Eminim bizim gibi daha bir çok vatandaşımız bu gibi sorunlarla karşılaştı. genelde buzdolabı ve tv lerde bu problem yaşandı. Bunun nedeni ise kar yağışı öyle mi? Değil abicim. Bu yıllardır bizim halkımızın vurdum duymazlığı. Her gelen ikdidar bir cadde yaptıracağına bu elektirik olayına bir çözüm bulsun. Bunca insan klimalarını elektirikli sobalarını kapatıp ne yapacak böyle bir mantık varmı? bu nasıl bir zihniyet kapatın kardeşim ne yaparsanız yapın evinizin iş yerinizin ortasında kamp ateşi yakın ısının ben bilmem.

Doğu da Güneydoğuda kar 1 metreden aşağı düşmüyor burda insanlar bizim kadar elektirik sıkıntısı çekmezdir sanırım. Bizde tehlikeli olan anlık gitmaler. Uzun süreli kesintiler olmasada saniyelik gidip gelmeler daha derin yaralar açıyor elektironik cihazlarda.

İlgiç bir durum da şudur. genelde Gazi Caddesinde yukarı çıkarken sol tarfın elektiriği kesilir sağ tarafın elektiriği olur insan bakınca gülmek istiyor kendi ayıbına. Kaç kişi bunun için şikayette bulunmuştur acaba bir elin parmağını geçermi. Bundan 1-2 ay önce bir elektirik kesilmesi olayında Gazi Caddesinde neredeyse tamımının santral ve elektironik cihazlarında yanma olayı olmuştu. Bizim binamızda 2 bilgisayarımız kapalı olması halinde anakartları yanmış santralimiz yanmış ( Görevli arkadaş su dökmese işyeride yanacakmış) 2 tanede lambamız patlamış ne enteresan değil mi bu sadece yağmurlu ve fırtınalı bir hava idi.

Sonuç olarak Giresunda mükemmel bir vurdum duymazlık ve banane canım ya veya şimdi gelir mumu getirin yakalım edası var. Kimsede demiyor ki kardeşim bu nedir ? Böyle olmaz bu bu işe bir çözüm bulalım demiyor. Demedikcede bu sorunlar bizimle beraber gider gider gider...

Dedik ya CAN SIKAN KONULAR işte.

Yunis Türk
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2006 Cumartesi 09:19:20
Güncelleme :5 Şubat 2006 Pazar 21:44:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?