19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Giresun'da bir 'Bodrum' doğuyor

Giresun Merkez’e bağlı İnişdibi Belde Belediyesi tarafından, belde sınırları içerisinde yer alan travertenin gün yüzüne çıkarılarak yöre turizmine kazandırılması yönünde çalışmalar başlatıldığı bildirildi.

İnişdibi Belde Belediye Başkanı Ahmet Şahin, yaptığı açıklamada, beldenin Ağsak Deresi mevkiinde bir süre önce traverteni keşfettiklerini söyledi.

Şahin, MTA uzmanları tarafından yörede incelemeler yapıldığını, incelemeler sonucu traverterin genişliğinin 20 dönüm alanı kapsadığının tespit edildiğini ifade etti. MTA uzmanları tarafından beldede bulunan traverterin, Karadeniz Bölgesi’nin en büyüğü olduğunun kendilerine beyan edildiğini dile getiren Şahin, traverterin ortaya çıkarılması için belediye olarak çalışma başlattıklarını vurguladı.

Şahin, traverterin bulunduğu alanı öncelikle temizleterek, gerekli düzenlemelerle traverteni ortaya çıkaracaklarını aktararak, "Bir doğal turizm alanı olan beldemiz traverter sayesinde yöre turizminin gelişmesinde önemli bir faktörü oluşturacak. İnişdibi Beldesi, Karadeniz Bölgesi’nin Pamukkale’si olacak" dedi.

Belediye olarak ekonomik açıdan traverlerin yöre turizmine kazandırılmasında yeterli olmayacağını vurgulayan Şahin, gerekli kaynağı bulabilmek için proje karşılığında kredi sağlayan AB ve Dünya Bankası gibi kuruluşlara başvuracaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2005 Çarşamba 16:13:05
Güncelleme :8 Mayıs 2005 Pazar 17:23:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?