8
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Giresun'da bir ilk!

GİRESUN'DA SAĞLIK ALANINDA BİR İLK

Giresun'da sağlık alanında ilk kez Özel Ada Hastanesi'nde koroner bypass ameliyatı gerçekleştirildi.

Ada Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Doktoru Opr. Dr. Kemal Uzun, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Kalp Damar Cerrahisi Doktoru Opr. Dr. Hakan Kara ile birlikte koroner bypass ameliyatı yaptıklarını, bunun Giresun'da ilk kez gerçekleştirildiğini söyledi.

Hasta İsmail Demiray'ın hastanenin aciline göğüs ağrısı ve kalp spazmı şikayeti ile geldiğini ifade eden Opr. Dr. Uzun, hastanın yapılan teşhislerinde iki koroner kalp damarının tıkalı olduğunun belirlendiğini vurgulayarak "Yapılan tetkikleri sonucu hastaya anjiyo yapılmasına karar verildi ve bu uygulama gerçekleştirildi. Anjiyo sonrası da hastayı koroner bypass ameliyatına aldık. Ameliyat sırasında hastanın tıkalı olan damarları, göğüs ve bacaklarından alınan yedek damarlarla değiştirildi. Başarılı geçen bir ameliyat gerçekleştirdik" dedi.

Opr. Dr. Uzun, Giresun'da ilk kez koroner bypass ameliyatı yaptıklarını ifade ederek "Ameliyatta tamamen ileri teknolojiyi kullandık. Gelişmiş ülkelerdeki ileri teknolojiyi burada uygulamaktayız. Bu uygulama Giresun'da bir ilk. Biz hastanemizde bir ilki gerçekleştirdik" diye konuştu.

Ameliyatın ardından hastanın bugün taburcu edildiğini ve herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığına dikkat çeken Opr. Dr. Uzun, "Hastamız şuan oldukça sağlıklı. Bugün kendisini taburcu ettik. Bir ay sonra da normal hayatına dönecek. Hayatına kaldığı yerden devam edebilecek" şeklinde konuştu.

Opr. Dr. Uzun, Giresun'da hastanelerinde başlayan kalp ameliyatları ile bölge insanın ayağına hizmeti getirdiklerini dile getirerek "Artık bölge halkı kalp ameliyatları olmak için İstanbul ve Ankara gibi büyük illere, ya da üniversite hastanelerine gitmesine gerek kalmadı. Biz bu hizmeti onların ayaklarına kadar getirdik. Bundan sonra büyük illere gitmeden de her türlü hizmeti Giresun'da alabilecekler. Bu kendilerinin daha hızlı ve daha rahat hizmet almalarını sağlayacak. Ayrıca hem zaman, hem de ekonomik olarak kayıplarını önleyecek" ifadelerini kullandı.

Kalp Damar Cerrahisi Doktoru Opr. Dr. Hakan Kara ise, Giresun'da bir ilk gerçekleştirmekten dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi. Opr. Dr. Kara, Koşuyolu Kalp Hastanesi'nde ihtisasını yapıp sonra uzun yıllar İstanbul Şafak Hastanesi'nde çalışan, son olarak Ordu Devlet Hastanesi'nde açık kalp ameliyatları yapan Opr. Dr. Kemal Uzun 'un katılımı ile hastane kadrosunun güçlendiğini ve verilen hizmet kalitesini artırdığını belirtti.

Op. Dr. Kara, Giresun Ada Hastanesi olarak Giresun ve bölge insanına en iyi hizmeti vermeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Hastanemizde şuan koroner bypass, kalp kapaklarının değişimi ve aort damarının değişimi gibi bütün açık kalp ameliyatlarının yapılmaktadır" diye konuştu.

Koroner bypass ameliyatı olan İsmail Demiray, sağlığına kavuşmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Sağlığına kavuşmasını sağlayan hastane doktorları ve görevlilerine teşekkür eden Demiray, kendisi gibi sağlık sorunu çekenlere de korkmamalarını ve ameliyat olmalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 16:34:02
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 22:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?