3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Giresun'da çevre yürüyüşü

Giresun İl Çevre ve Orman Müdürü Mustafa Baş, kalkınmanın gereği olan faaliyetlerin çevreye zarar verilmeden yapılmasının artık bir zorunluluk haline geldiğini söyledi. 

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Giresun'da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Belediye Meydanı’nda yapılan törende konuşan İl Çevre ve Orman Müdürü Mustafa Baş, her geçen gün insan nüfusunun artmasına paralel olarak yaşanan sağlıksız sanayileşme, çarpık kentleşme, değişen ihtiyaçlar ve tüketim alışkanlıkları gibi sorunlar nedeniyle doğal kaynakların hızla tüketildiğini ve çevreye verilen kirlilik yükünün de hızla arttığını söyledi. Artan kirliliğin havayı, suyu ve toprağı olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken Baş, insanoğlunun içerisinde bulunulan dönemde kirlenen çevrenin olumsuz etkilerinin giderilmesinin artık bir zorunluluk haline geldiğini anladığını dile getirdi. Kalkınmanın gereği olan faaliyetlerin çevreyi kirletmeden, tahrip etmeden, çevre dostu olarak sürdürme arayışlarının giderek yaygınlaştığını belirten Baş, “Sürdürülebilir kalkınma için çevre dostu teknolojiler kullanma, arıtma ve geri dönüşüm teknolojilerinden yararlanma yoluyla çevre kirliliğinin minimize edilmesi hedeflenmelidir" diye konuştu. 

Tören, Dünya Çevre Günü nedeniyle gerçekleştirilen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından yapılan çevre yürüyüşüyle sona erdi. Törene Giresun Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, İl Çevre ve Orman Müdürü Mustafa Baş, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile öğrenciler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 18:40:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?