3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Giresun'da fındık hasadı başladı

 Nisan ayı başlarında meydana gelen donun zararının halen giderilmediğini ifade eden Akbaşlı, "Bu nedenle, Giresunlu üreticiler 2004 ürünü fındık hasat dönemi için bahçelerine düşünceli ve karamsar olarak girdiler" dedi.

Yöre insanının tek geçim kaynağının fındık olduğunu kaydeden Akbaşlı, "Bu dağları bekleyen insanlar, ortalama olarak 10 dönüm bahçeden aldıkları ürünle, 12 ay evlerinin geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar. Nisan ayı başında meydana gelen don sonrasında, özellikle yüksek kesimde bulunan üretici, ürününün tamamını kaybedince perişan oldu. Bugüne kadar da zararlarının giderilmesi yönünde hiçbir olumlu adım atılmadı. Giresunlu üreticiler, kışı geçirebilmek için zararlarının giderilmesini bekliyor" şeklinde konuştu.


FİSKOBİRLİK tarafından açıklanan alım fiyatlarının piyasada dengeleyici unsur olacağına inandığını ifade eden Akbaşlı, "Geçtiğimiz yıl FİSKOBİRLİK tarafından, fındık alım fiyatları brüt 2 milyon 500 bin lira olarak açıklanmış, ancak ilerleyen dönemlerde, fiyatlar serbest piyasada 5 milyon seviyelerine kadar çıkmıştı. Bu yıl fındık rekoltesinin de düşük olacağını göz önüne alırsak, serbest piyasa fındık fiyatları FİSKOBİRLİK’in alım fiyatlarının üzerine çıkacaktır. Fındık fiyatlarının nereye kadar çıkacağını şimdiden tahmin etmek zor. Her şeyi zaman gösterecek" diye konuştu.

Kenthaber-Giresun
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 10:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?