3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Giresun'da Fındık Şurası yapıldı

İlki 10 Ekim 1935 yılında ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleri, ikincisi ise 7 Kasım 1957 yılında Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın himayesinde yapılan milli fındık şurasının üçüncüsü Fiskobirlik’in öncülüğünde başladı. Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Salih Erdem’in hasta olmasına rağmen maddi ve manevi imkanlarını sergileyerek gerçekleşen şura Salı günü sona erdi.


3 ayrı komisyon halinde işlev görecek olan şurada 68 adet tebliğ sunuldu. Bir süre önce geçirdiği kalp ameliyatı nedeniyle şura’ya katılamayan Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Salih Erdem, yayınladığı bildiride “ Ülkemiz insanının büyük emek verdiği fındığın ulusal bir politikaya kavuşturulması fındık üreticisi olarak bizim büyük bir isteğimizdir” dedi.

Şura’ya SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, MHP Genel Başkan Yardımcısı, DSP Genel Başkan Yardımcısı, BTP Genel Başkan Yardımcısı, Giresun Valisi Şükrü Kocatepe ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

AKP İstanbul milletvekili Nevzat Yalçıntaş, TRT eski Genel Müdürü ve eski milletvekili Şaban Karataş ile eski milletvekili Opr. Dr. Ergun Özdemir davetliler arasındaydı.

Giresunlular
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2004 Çarşamba 12:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?