3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Giresun'da 'Teröre Lanet, Şehitlere Saygı' mitingi

Giresun'un Tirebolu ilçesinde düzenlenen "Teröre Lanet, Şehitlere Saygı" mitingine katılan vatandaşlar, terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı.

Tirebolu Kalesi'nin yanındaki alanda düzenlenen mitinge yaklaşık 300 kişi katıldı. Terör örgütü PKK aleyhinde sloganların atıldığı mitingde "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Bayrak inmez, vatan bölünmez", "Vatan bir bütündür parçalanamaz" yazılı pankartlar açıldı. Tirebolu Kalesi'ne, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrakları ile Atatürk posteri asıldı.

Miting tertip komitesi adına konuşan Ömer Cebeci, Türkiye'de son günlerde terör olaylarının arttığına dikkat çekerek, Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi. Ülkede yaşayan herkesin bir bütün olduğunu vurgulayan Cebeci, "Kuzeylisi, güneylisi, doğulusu ve batılısıyla biz bir bütünüz. Etle tırnak gibiyiz. Bizi ayırmaya kimsenin gücü yetmez" dedi.

"Bu ülkede yaşayan herkese sesleniyorum, gelin el ele verelim. Tek yürek, tek vücut ve tek yumruk olalım" diyen Cebeci, "Birlik olalım ve huzur içinde yaşayalım. İçerideki ve dışarıdaki düşmanlarımıza bu ülkenin suyunu içip, ekmeğini yiyip, havasını teneffüs edip de hainlik edenlere fırsat vermeyelim. Türkiye toprakları bize atalarımızın emanetidir. Bu emaneti gelecek nesillere taşımak bu vatanda yaşayan herkesin namus ve şeref görevidir" diye konuştu.

Miting, atılan sloganların ardından olaysız bir şekilde sona erdi.
iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2007 Cuma 18:04:36
Güncelleme :29 Haziran 2007 Cuma 18:10:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?