7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Giresun’dan ecdadına vefa anıtı

GİRESUN’DAN ECDADINA VEFA ANITI

Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, Afyonkarahisar, Giresun Şehitliği ve Sarıkamış 89.94.Alay Şehitleri anıtı yapımı ile ilgili başlatılan çalışmaların bütün hızıyla sürdüğünü söyledi

Kara, Afyonkarahisar ve Sarıkamış Giresun Şehitliği ile ilgili yaptığı bilgilendirme toplantısında, “Ülkemizin kuruluş ve kurtuluş mücadelesinde canlarını ve kanlarını vererek şehit olan yiğit Giresun evlatlarına bu şekilde de olsa vefa borcumuzu ödemek istiyoruz. Çünkü varlığımızı onlara borçluyuz.Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin önderliğinde yürütülen bu çalışmalara Belediyelerimiz, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve İşadamlarımızdan çok değerli hemşerimiz hayırsever insan Sayın Öner Hekim Afyonkarahisar Giresun Şehitliğine yapılacak anıt işçiliği giderlerine katkıda bulunmuşlardır. Katkı sahiplerine şükranlarımızı sunuyoruz. Afyonkarahisar Şehitliğinin bizim için manevi değeri büyüktür, çünkü orada büyük taarruz sırasında bulundukları tepeyi düşmana vermemek için şehit olan Osman Ağa komutasındaki 47. gönüllü alaya mensup Giresun uşakları yatıyor, bildiğiniz gibi orada her yıl şehitlerimizi anmak için Devlet Töreni yapılıyor. Genel Kurmay Başkanlığı’nın himayesindeki bu şehitliğimizin hemen yanına Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine Doğanlar Köyü muhtarlığınca şehitlik için tahsis edilen yere Giresun’daki Osman Ağa Anıtının üzerindeki sütunun 6,5 metrelik tıpatıp aynısını ve 28 metrekarelik bir yüzü Türkiye Haritası bir yüzü Türk Bayrağı olan Türkiye Mozaiği Anıtı yaptırmaktayız. Bunlardan Osman Ağa Sütunu Anıtının tüm işçilik maliyetlerini Sayın Öner Hekim Karşılamaktadır ve açılış töreni ileriki günlerde kamuoyuna bildirilecektir. Ayrıca Afyonkarahisar’daki şehitliğimizde elektrik bulunmaması nedeni ile elektrik enerjisinin törene yetişmesi için Afyonkarahisar Valiliği, Bakanlık ve Milletvekillerimizle temaslarımız yoğun şekilde sürdürülmektedir.”

Sarıkamış, 89. ve 94. Giresun gönüllü alayları unutmadıklarını da ifade dene Kara, “Bir başka önemli projemiz ise; Erzurum Şenkaya İlçesi Aşkar Boğazına konuşlandırılacak olan 89. 94.cü Giresun Gönüllü Alayları Sarıkamış Şehitliğidir.Bu şehitliğimizde de iki anıt yapılmakta olup bir tanesi 6,5 metrelik Genel Kurmay Başkanlığının tip proje anıtı, ikincisi ise bir şehit annesini simgeleyen “Ağlayan Hilal Anıtıdır.”Anıt yapımları son aşamasına gelmiş bulunmakta büyük olasılıkla 10 Temmuz’da açılış töreninin gerçekleştirmeye çalışmaktayız. “dedi.

GİRESUN’DAN ECDADINA VEFA ANITI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2010 Perşembe 15:06:04
Güncelleme :28 Mayıs 2010 Cuma 12:21:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?