3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Giresunlu balıkçılara avlanma yasağı

Su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, üretimi ve stokları artırmak amacıyla balıkçılara yönelik bir takım avlanma yasakları getirildi.
Giresun Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, balıkçıların yasaklara uymaları istenirken, uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı vurgulandı. Tarım İl Müdürlüğü tarafından balıkçıların uymaları istenen yasaklar şu şekilde sıralandı:
- Karadeniz'de Samsun-Ordu il sınırından Gürcistan sınırına kadar olan karasularımızda her türlü trol avcılığı dönem boyunca yasaktır. Barınaklarda ve balıkçı gemilerinde her ne suretle olursa olsun izinsiz olarak trol ağı ve takımları bulundurmak yasaktır. Gemi üzerinde ana direğe bağlı yan kolların bulundurulması, suç unsuru teşkil ettiğinden yasaktır.
- İlimiz sınırları içerisinde 1 Mayıs - 31 Ağustos tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile deniz salyangozu avcılığı yasaktır. Avcılığın serbest olduğu dönemlerde saat 07.00-17.00 saatleri dışında avlanmak yasaktır. Algarna ile deniz salyangozu avcılığı sahilden itibaren 500 metre mesafe içerisinde yapılamaz. Avcılığın serbest olduğu dönemlerde, gemilerde birden fazla algarna bulundurulamaz ve kullanılamaz. Deniz salyangozu avcılığında kullanılacak algarnaların ağız genişliği en fazla 3 metre, ağız derinliği en fazla 40 santimetre, torba boyu en fazla 1 metre ve torba ağ göz açıklığı 90 milimetre olmalıdır. Dalarak veya algarna kullanarak deniz salyangozu avcılığı yapacak balıkçı gemileri için gemi ruhsat tezkeresinin verildiği il müdürlüğünden "Deniz Salyangozu Avlanma İzni" alınması zorunludur.
- Karadeniz'de 1 Mayıs - 31 Ağustos tarihleri arasında mekanik güç kullanan ve kullanmayan çevirme ağları ile her türlü su ürünleri avcılığı yasaktır.
- Palamut-trol avcılığı 1 Nisan - 31 Ağustos tarihleri arasında yasaktır.
- Kalkan balığının 15 Nisan - 31 Mayıs tarihleri arasında avcılığı, nakli ve satışı yasaktır.
- Denizlerde sabit olarak kullanılan istihsal vasıtalarına ve yerlerine gündüzleri flama, geceleri ise ışıklı flama veya benzeri işaretlerin konulması zorunludur.
- Avlanma yasağı süresince, gemilerde ve istihsal yerlerinde her ne suretle olursa olsun yasak olan istihsal vasıtalarını bulundurmak ve kullanmak yasaktır.
- Akarsuların denize karıştıkları yerler merkez olmak üzere denize doğru 500 metre yarıçaplı sahalarda her türlü su ürünleri avcılığı yasaktır.
- Denize bırakılan ağ içerisine dalarak zıpkın ve sualtı tüfekleri ile su ürünleri avcılığı yasaktır. Ticari amaçlı zıpkınla su ürünleri istihsali yasaktır.
GİRESUN - İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2004 Salı 00:22:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?