2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Giresunlu dağcı Kırgızistan'da kayboldu

Giresun Deniz Dağcılık Spor Kulübü Başkanı İbrahim Can, yaptığı açıklamada, Dr. Hakan Güvenç’in, iki Kırgızistanlı dağcı ile Tanrı Dağı’na tırmandığını söyledi.

 İlk aldıkları bilgiler doğrultusunda, Dr. Güvenç’in dönüş yolunda ayağının kayması sonucu 1200 metrelik buzullara düştüğünü ifade eden Can, "Olayla ilgili tam olarak bizlerde bilgi sahibi değiliz" dedi. Can, Dr. Güvenç’in, Tanrı Dağı’na olan tırmanışı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde terör örgütü PKK ile mücadele sırasında şehit olan arkadaşlarına ithafen yaptığını kaydederek, "Deniz Dağcılık Spor Kulübü olarak önemli bir arkadaşımızı ve sporcumuzu kaybettik. Kulüp arkadaşları olarak çok üzgünüz" diye konuştu.


Giresun Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Güvenç, 17 Ağustos tarihinde Tanrı Dağları’nda "Zafer Zirvesi’ tırmanışı dönüşünde 6800 metrede 1200 metrelik uçuruma sahip buzullara düşerek kaybolmuştu. Bölgede yapılan arama-kurtarma çalışmaları sırasında Güvenç’e ait bazı eşyalara rastlandığı öğrenilirken, bölgenin arama-tarama çalışmaları için uygun coğrafyaya sahip olmaması nedeniyle çalışmaların durdurulduğu öğrenildi.


Öte yandan aynı bölgede Ağustos ayı içerisinde 2 Rus, 3 Ukraynalı ve 2 Çek dağcının da kaybolduğu öğrenildi.

kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 16:04:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?