3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Giresunlular milletvekillerinden neler bekliyor?

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Meclis Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, parlamentoya girmeye hak kazanan Giresun milletvekillerinden önemli hizmetler beklediklerini kaydetti.

Çakırmelikoğlu, yaptığı açıklamada, milletvekillerinden bireysel sorunlardan ziyade toplumsal fayda sağlayacak yatırımların çözüme bağlanması için gayret etmelerinin beklendiğini belirtti. OR-Gİ Havaalanı ve Eğribel Geçidi Tüneli'nin yapılması, Giresun Limanı'nın ithalat ve ihracata dönük hale getirilmesi, turizm altyapı eksikliklerinin giderilmesi, ikinci OSB'nin kurulması ve demiryolu inşasının Giresun'un beklediği öncelikli hizmetler olduğuna dikkat çeken Çakırmelikoğlu, bu projelerin yörede sanayiinin gelişmesine de vesile olarak işsizlik sorununa önemli ölçüde çözüm getireceğini vurguladı.

Milletvekillerinden fındıkta tutarlı politikaların oluşması için çalışma yapmalarını da isteyen Çakırmelikoğlu, şunları kaydetti: “Bir dönem güldüren, bir dönem süründüren fındıkta tutarlı politikaların ortaya çıkması bu saatten sonra kaçınılmaz olmuştur. Yıldan yıla değişen arz fazlası nedeniyle fiyatında aşırı dalgalanma yaşanan fındığın tüketimi ve mamul madde haline dönüştürülebilmesi için gerekçeli çalışmalar yapılmalıdır."

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 14:42:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?