3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Giresunspor genel kurula gidiyor

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Giresunspor'da kulüp başkanı Fatih Kitapçı, yönetim kurulu olarak 5 Haziran tarihinde genel kurul yapılması kararı aldıklarını söyledi.

Kitapçı, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, Giresunspor'un önemli miktarda borçlarının bulunduğunu, bunların ödenmesi noktasında da kendilerine bir desteğin gelmediğini belirtti.

Yönetim kurulu olarak yaşanan ekonomik sıkıntının yükünü daha fazla taşıyamayacakları, bu nedenle genel kurul kararı aldıklarını vurgulayan Kitapçı, "Giresunspor'un banka ve futbolcu alacakları olmak üzere bir milyon 400 bin YTL'ye yakın borcu bulunmaktadır. Kulüp olarak yaşadığımız ekonomik sıkıntı nedeniyle
tıkanmış durumdayız. Hergün kapı kapı ekonomik sıkıntıyı aşacak kaynak bulmaya çalışmaktan artık yorulduk. Biz ekonomik sıkıntılarını aşamadık. Bu nedenle kulübün önünü açmak amacıyla genel kurul kararı aldık" dedi.

Yapılacak olan genel kurulda yönetim kurulu olarak tekrar yönetime aday olmayı düşünmediklerini vurgulayan Kitapçı, "Yaşanılan ekonomik sorunları gözönüne aldığımızda tekrar aday olmayı düşünmüyoruz. Genel kurulda, Giresunspor'u Süper Lig'e taşıyacak ve kulübü içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan kurtaracak bir yönetim kurulu oluşacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.

Genel kurulda oluşacak yeni yönetimin belirlenmesinde Giresun'un önde gelen bürokrat ve yerel yöneticilerine büyük görevler düştüğünü dile getiren Kitapçı, şöyle konuştu: "Giresunspor, bugün Türkiye'de önemli kulüplerden birisidir. Öyle herkesin yönetebileceği bir kulüp değildir. Bu nedenle yeni yönetim kurulunun oluşumunda Giresun'un önde gelen bürokrat ve yerel yöneticilerine büyük görevler düşmektedir. Çünkü başta para olmak üzere zaman ve emeklerini harcayabilecek insanların yönetim kurulunda olması gerekmektedir."

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 17:51:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?