3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Girişimci adaylarına kredi

Giresun Kahveciler, Otelciler, Kafeteryacılar ve Bilumum Eğlence Yerleri Odası Başkanı Ercan Ayhan, KOSGEB ile yaptıkları işbirliği sonucu, Giresunlu girişimcilere katılacakları kursu başarı ile tamamlamaları halinde 100 bin liraya kadar kredi imkanı sunduklarını söyledi.

Ercan Ayhan, yaptığı açıklamada, oda olarak KOSGEB ile işbirliği yaparak girişimcilik kursu düzenlediklerini söyledi. Kursun ilkinin gerçekleştirildiğini ve katılımcı 30 kursiyere belgelerinin verildiğini kaydeden Ayhan, talep olması halinde ikinci kez kurs düzenlenebileceğini aktardı.

Kursu başarı ile bitiren girişimci adaylarına KOSGEB tarafından 100 bin lira kredi imkanı sunulacağını belirten Ayhan, "Girişimci adayları için düzenlediğimiz bu kursumuz, adaylara büyük yararlar sağlayacak. Adaylar işyeri açmaları halinde 30 bin lirası hibe olmak üzere toplam 100 bin lira faizsiz kredi imkanına kavuşacaklar. Bu kredi de 2 yıl geri ödemesiz, toplam 4 yıl geçerli olacak. Üretim ve hizmet sektöründe faaliyet gösterecek işletmeler bu krediden faydalanabilecektir." dedi.

Ayhan,"Giresun'da iş hayatına atılmak isteyen, ancak yeterli kaynağı bulunmayan girişimciler için bu kurs büyük fırsat. Çünkü 2 yıl geri ödemesi olmayan krediler için herhangi bir faiz de alınmayacak. Giresun'da bulunan girişimci adaylarının bu kurslara katılmalarını bekliyor, Giresun'da yeni istihdam sahaları oluşturmalarını istiyoruz." diye konuştu.

CHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2013 Perşembe 18:51:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?