3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Girişimçi kadınlara destek

Ordu Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 'Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi' kapsamında Ordu ve çevre illerde yaşayan kadınlara girişimcilik eğitimi, halihazırda iş sahibi olan kadınlara ise iş geliştirme eğitimi ve danışmanlık hizmeti vermeye başladı.


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından yürütülen ve ülke genelinde 25 ilde uygulanan proje çalışmaları Ordu'da başlatıldı.

Proje TESK Grand Otel'de bir toplantıda davetlilere tanıtıldı. Tanıtım toplantısına Ordu, Giresun ve Trabzon'dan proje ile ilgilenen bayanlar katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Ordu Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Mustafa Arslan, bu çalışma ile kadınlara iş hayatında daha aktif bir rol üstlenmeyi teşvik etmeyi, işini kurmuş kadın girişimcilerin işlerini büyütmeye yardımcı olmayı amaçladıklarını belirtti.


Kadınların iş hayatında da evlerindeki gibi üretken ve aktif olmalarını arzuladıklarını dile getiren Arslan, "Ülke nüfusunun yarısı kadınlardan oluşmasına rağmen 25 milyon çalışanın yüzde 75'ini erkek, yüzde 25'ini kadınlar oluşturuyor. Üstelik bu yüzde 25'in sadece yüzde 1.2'si işveren sıfatına sahipken, yüzde 13'ü kendi işini yapmaktadır. İşte bu nedenle bir yandan kadınlarımızın gerekli bilgi ve becerilerle donanmasına yardımcı olmak, diğer yandan işsizliğin azalmasına ve istihdamın arttırılmasına katkıda bulunmak amacıyla bu projeyi başlatıyoruz" dedi.
Proje tanıtım toplantısını AK Parti Ordu İl Başkanı Fatih Han Ünal'ın yanı sıra sivil toplum kuruluş yöneticileri de takip etti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 16:21:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?