3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Göçebe gibi eğitim-öğretim gördüler

Giresun Piraziz ilçesinde 4 yıl önce açılan Anadolu Lisesi'nin 165 öğrencisi okul binasının olmaması nedeniyle adeta göçebeler gibi okul okul gezerek eğitim-öğretim gördüler.


Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Necmi Demirel, yaptığı açıklamada, okulun 2004-2005 eğitim-öğretim döneminde açıldığını söyledi. Uygun bir bina bulunamaması nedeniyle okulun ilk yıllarda Piraziz Sağlık Meslek Lisesi binasında eğitim-öğretim verdiğini belirten Demirel, Piraziz Sağlık Meslek Lisesi'nin binasının yeterli olmaması nedeniyle bu eğitim-öğretim döneminde de okulun Piraziz Çok Programlı Lisesi binasına taşındığını vurguladı.


Demirel, Piraziz Çok Programlı Lisesi binasının da gelecek eğitim-öğretim döneminde her iki okulun öğrenci kapasitelerini karşılanması noktasında sıkıntıların yaşanmasına neden olacağını kaydederek, "Okulumuz açılalı 4 yıl olmasına rağmen bir binaya kavuşturulamadı. 4 yıldır öğrencilerimiz göçebeler gibi okul okul dolaşıyor. Gelecek eğitim-öğretim döneminde yine okulumuzun taşınması gündemde. Öğrencilerimiz bu taşınmalar nedeniyle sağlıklı eğitim-öğretim alamıyorlar. Bu taşınmalar öğrencilerimizin psikolojilerini bozmaktadır" dedi.


Okul binası yapımı için ilçenin Yeni Mahalle bölgesinde 5 dönümlük bir alanın tahsis edildiğini, ancak bugüne kadar yaptıkları girişimlere rağmen olumlu bir sonuç alınamayarak, okul binasının yapımına birtürlü başlanamadığını dile getiren Demirel," Biran önce okulumuzun yapımına başlanılmasını istiyoruz. Çocuklarımızın kendi okul binalarında daha iyi şartlarda eğitim-öğretim görmelerini talep ediyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 15:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?