3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Gölyanı Yaylası, Uzungöl'e rakip

Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Giresun'da KÖYDES Projesi çerçevesinde köylülerin hayallerinde olmayan hizmetlerin yerine getirildiğini söyledi.

Taşkesen, Bulancak İlçesi'ne bağlı Yaslıbahçe Köyü'nde süren asfalt çalışmalarını incelemesinin ardından yaptığı açıklamada, KÖYDES Projeleri çalışmalarının Giresun il genelinde başladığını söyledi. KÖYDES Projeleri kapsamında Giresun'a 47 milyon YTL ödenek sağlandığını hatırlatan Taşkesen, ödenek bakımından Giresun'un Türkiye'de 8. sırada olduğunu vurguladı. Giresun'da KÖYDES Projesi çerçevesinde 600 kilometre asfalt, 100 kilometre de beton yol yapmayı hedeflediklerini aktararak, hava şartlarının müsait olması durumunda hedeflerine ulaşacaklarını, hatta geçebileceklerini öne sürdü.

Taşkesen, Giresun'da KÖYDES Projesi çerçevesinde köylülerin hayallerinde olmayan hizmetlerin yerine getirildiğini vurgulayarak "KÖYDES'le, köylülerimizin hayalinde olmayan hizmetler olumlu anlamda başlarına geliyor. Köylülerimiz bu konuda mutlular. Biz de onların mutluluğuyla sevinciyle bayram yapıyoruz. O da çok güzel bir şey. Bir devlet için vatanmdaşını mutlu görebilmek herhalde olabilecek en güzel şeylerden biridir" diye konuştu.

Taşkesen, Yağlıdere İlçesi'nin Gölyanı Yaylası'nda da incelemelerde bulundu. Gölyanı Yaylası'nın, Trabzon'daki Uzungöl'ün rakibi olmaya aday olduğuna işaret eden Taşkesen, yörenin turizme kazandırılması için çalışma başlatıldığını ifade etti. Gölyanı Yaylası'nın turizme kazandırılması için Yağlıdere Kaymakamlığı tarafından AB hibe fonundan yararlanmak için proje hazırlanarak başvuruda bulunulduğunu anımsatan Taşkesen, şöyle konuştu: "Gölyanı Yaylası çok güzel bir yer. Burası mutlaka turizme kazandırılmalıdır. Ancak gölün temizlenmesi ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılması gerekiyor. Bunun için bir proje hazırlandı. AB hibe fonundan yararlanmak için hazırlanan projenin başvuru sonucunu bekliyoruz. Başvurumuz kabul edilmezse, kendi imkanlarımızla buranın nasıl turizme kazandırabilirizi araştıracağız."

Giresun'da turizmin geliştirilmesi için mutlaka yörenin yayla, ada, kültür, tabiat ve deniz potansiyellerinin bir bütün olarak sunulması gerektiğini söyleyerek,"Yörede turizm olguları bir paket halinde olması lazım. Turist sadece bir yere gelmiyor. Adası, yaylaları, denizi, kültürü, tabiatı kombine bir şey olmalıdır. Buraları cazip hale getirmek gerek. Adım adım buraları turizme kazandırmak lazım" dedi.
Yağlıdere İlçesi'nde incelemeleri sırasında Taşkesen'e, Giresun 2. Amatör Küme'de şampiyonluk mücadelesi veren Yağlıderespor'un forması hediye edilirken, Taşkesen kulübe yardım sözü verdi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 11:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşe IP: 85.103.36.xxx Tarih : 18.06.2007 18:46:08
giresunumuz saklı bır cennet bence malesef değerlendirilemıyor. yol yanı yaylasını hiç duymamıs ve görmemiştim harıka.umarım truzıme açılır