3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Gölyanı Yaylası'na hibe başvurusu

Giresun'un Yağlıdere Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Gölyanı Yaylası'nın yöre turizmine kazandırılması amacıyla hazırlanan proje hazırlayarak AB hibe kredisi için başvuruda bulunduklarını söyledi.

Dilsiz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Gölyanı Yaylası'nın ilçenin Yeşilpınar Köyü sınırları içerisinde bulunduğunu belirtti. Yaylada doğaya uygun ve yöreye özgü mimari yapılaşmanın mevcut olduğunu vurgulayan Dilsiz, Gölyanı Yaylası'nı turizme kazandırılması için çalışmalar yürüttüklerini aktardı.

Gölyanı Yaylası'nın Karadeniz Bölgesi'nde keşfedilmemiş bir cennet olduğuna dikkat çeken Dilsiz, "Gölyanı Yaylası mutlaka turizme kazandırılması gerekiyor. Bu sağlandığı takdirde yöre turizminin geliştirilmesinde de önemli bir rol oynacaktır" dedi. Dilsiz, Gölyanı Yaylası'nın yöre turizmine kazandırılması amacıyla proje hazırlayarak, AB hibe kredisi için başvuruda bulunduklarını dile getirerek "Kaymakamlığımız öncülüğünde Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz tarafından 'Gölyanı Yaylası'nın Turizme Kazandırma Projesi' hazırlandı. Projemize AB hibesinden yararlanmak için de ön başvuruda bulunduk. Şimdi başvurumuzun sonucunu bekliyoruz" diye konuştu.

Projenin 500 bin Avro maliyetinin bulunduğunu belirten Dilsiz, "Proje kapsamında yaylanın çevre düzenlemesi yapılacak. Gölün temizlenerek, yörede bulunan kaynaklardan göle su bağlantısı yapılacak. Yine altyapı eksiklikleri giderilecek. Projemiz kabul gördüğü takdirde kısa sürede çalışmaları tamamlayarak, yaylayı turizme kazandıracağız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 14:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?