7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Görele’de aile hekimliği başlıyor

GÖRELE’DE AİLE HEKİMLİĞİ 14 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK

Türkiye’nin birçok ilinde uygulanmaya başlanan aile hekimliği projesi, 14 Haziran'dan itibaren Giresun'un Görele ilçesinde de uygulanmaya başlanacak.

Konu ile ilgili olarak Görele Sağlık Grup Başkanı Dr. Muammer Şenol, Aile Hekimliği Sistemi’nin Avrupa'da uzun zamandan beri kullanıldığını söyledi.

Görele Sağlık Grup Başkanı Dr. Muammer Şenol, Görele Sağlık Ocağı’nda yaptığı açıklamada, aile hekimliğinin dünyada büyük bir aşama kaydettiğini ve sağlık hizmetlerinin gelişmesinde aile hekimlerine büyük görev düştüğünü kaydetti. Aile hekimliğinin yaşanılan sağlık sorunlarına büyük oranda çözüm getireceğine inandığını belirten Şenol "Çağdaş sağlık sistemlerinin önde gelen amaçları arasında, birinci basamak sağlık hizmetlerine öncelik vermektir. Aile hekimliği sayesinde vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliği ve bu hizmetlerden herkesin ihtiyacı oranında yararlanması sağlanacak" dedi.

Aile Hekimliği Sistemi’nin Avrupa ülkelerinde uzun zamandan beri uygulandığını aktaran Dr. Şenol, "14 Haziran 2010 tarihinden itibaren Sağlık Ocağı’na gelenler müracaatlarını bağlı bulundukları Aile Hekimlerine yapacaklar. Görele İlçe Merkezi’nde bulunan Sağlık Ocağı’na 6 Çavuşlu Belde Sağlık Ocağı’nda 2 olmak üzere toplam 8 Aile Hekimi görev yapacak, muayene için kuyrukta bekleme dönemi artık sona eriyor. Aile Hekimliği yapacak hekimler başvurusunu tamamlamış olup 8 Mayıs Cumartesi günü Aile Hekimleri sorumlu olacaklar. Mahalleler için Giresun’da tercihte bulunacaklar. Aile Hekimliği’nde, her aile hekimini ortalama 3 bin 700 kişiden sorumlu olacak ve bu kişilerin muayene ve sağlık takiplerini, gebelik ve bebek işlemlerini de yapacaklar“ diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 12:05:03
Güncelleme :5 Mayıs 2010 Çarşamba 12:10:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?