3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Görele'de arı dağıtıldı

Giresun’un Görele İlçesi’nde Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından uygulanan ‘Arıcılık Projesi’ kapsamında 50 arıcıya 750 adet arılı kovan dağıtıldı. 

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından uygulanan ‘Arıcılık Projesi’ kapsamında Görele Arıcılar Kooperatifi’ne kayıtlı 50 arıcıya 15’er adet olmak üzere toplam 750 arılı kovan dağıtıldı. Görele Otogarı önünde dün gece geç saatlerde yağmur altında yapılan ve kurayla gerçekleştirilen arılı kovan dağıtımı sırasında konuşan Giresun Tarım İl Müdürü Muhammet Hakyemez, son bir yıl içinde Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından Giresun’da 3 koyunculuk, 2 süt sığırcılığı ve bir de arıcılık projesinin hayata geçirildiğini söyledi. 

Arıcılık Projesi kapsamında Görele Arıcılar Kooperatifi’ne kayıtlı 50 üyeye her birine 15’er adet olmak üzere toplam 750 adet arılı kovan dağıtıldığını kaydeden Hakyemez, projenin maliyetinin ise 145 bin YTL civarında olduğunu ifade etti. Arıcılar adına tarım kredisi olarak kullanılacak kredinin üye başına 2 bin 900 YTL olduğunu dile getiren Hakyemez, 2007 yılı içinde Giresun’da 2 adet süt sığırcılığı ve 4 adet koyunculuk projesinin de hayata geçirileceğini kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2007 Pazartesi 12:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?