7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Görele'de coşkulu kutlama

GÖRELE’DE TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİ İZLEYENLERİ COŞTURDU

Giresun’un Görele ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Giresun Musiki Cemiyeti tarafından Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi.

Görele Belediyesi tarafından Görele Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen geceye Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Gülşen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Korkmaz Cırıt, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Karagöz, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Canan Pir’in sunuculuğunu üstlendiği gecede açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Türkiye'nin 1910'lu yıllardan başlayarak büyük yıkımlar gördüğünü söyleyerek, "Bu süreçte 24 Ağustos 1916'da birçok yer gibi Görele de işgal edildi. 13 Şubat 1918'e kadar sürdü bu kara günler. Dedelerimiz, yiğit Göreleliler; bu sıkıntılı günleri de onuruyla aşmasını bildiler. Sevgili Göreleliler, 13 Şubatlar birliğin, güvenin, kalkınmanın, sanatın, kültürün, sporun, huzurun, güzel günlerin, dostluğun, kardeşliğin ve umudun yeşerdiği günlerdir” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Giresun Musiki Cemiyeti Başkanı Süleyman Livaneli’ye çiçek verdi. Yaklaşık 20 eserin seslendirildiği konserde salonu dolduran vatandaşlar hareketli yöre türküleri ile coştu. Zaman zaman koroya eşlik eden vatandaşlar kurtuluş coşkusunu bir kez daha yaşadılar.

GÖRELE’DE TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİ İZLEYENLERİ COŞTURDU
GÖRELE’DE TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİ İZLEYENLERİ COŞTURDU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 15:01:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?