7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Görele'de ekmek ucuzladı

GİRESUN’UN GÖRELE İLÇESİNDE REKABET EKMEK FİYATLARINI DÜŞÜRDÜ

Giresun’un Görele ilçesinde başlayan rekabet nedeniyle ekmek fiyatları son 2 ay içerisinde yüzde 50 ucuzladı.

Görele ilçe merkezinde faaliyet gösteren fırıncıların başlattıkları ekmekte rekabet dönemi hız kazandı. Geçtiğimiz yılın son günlerinde 1,50 TL’den müşterilere sunulan 600 gram ekmek fiyatı rekabet üzerine önce 1 TL’den ardından 75 kuruş’a düştü. Rekabette gelinen son nokta ise 75 kuruş oldu.

Yaklaşık 2 aydır sofralarına ekmeği daha ucuza konuk eden Göreleliler, başlatılan bu rekabetten oldukça memnun görünüyor. Göreleliler, rekabetin bundan sonra nasıl bir boyut kazanacağını ise merakla bekliyor. İlçe merkezinde bir fırın işletmesinin başlattığı rekabete diğer fırınlar da uyunca halk ekmeği yarı yarıya daha ucuz satın alma imkanı kazandı. Ekmek, fırınları bazı market ve bakkallarda 1 TL den satılırken, bazılarında ise 75 kuruş’a satılıyor.

Ekmek fiyatının bu duruma gelmesine tepki gösteren Avni Kefal isimli fırın sahibi ise ilçede fırıncıların sahibi olmadığını dile getirerek, “Biz fırıncılar olarak bir derneğimiz bir odamızın olmayışından bu duruma geldik. İlçede bütün fırıncılar zararına satış yapıyor. Çevre ilçelerde ise fırıncılar 600 gram ekmeği 1,50 TL’ye satıyor hiçbir problemleri de yok” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 14:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?