7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Görele'de farklı rekor!

KARADENİZ’İN EN UZUN PİDESİ GÖRELE’DEN

Giresun’un Görele ilçesinde bir pide ustası pişirdiği 4 metrelik Görele Pidesi ile hem ilçede farklı bir rekora imza attı hem de yörenin tanıtımını yaptı.

Görele Pidesi’nin yeteri kadar tanıtılmadığından yakınan Ali Işkın, 3 kilo hamur ve 3 kilo kıyma ile 4 metre uzunluğunda hazırladığı pide ile Karadeniz Bölgesi’nde yapılan en uzun pideyi yapmayı amaçladığını söyledi. Görele Pidesi’nin mutlaka markalaşması gerektiğini ve Görele Pidesi’nin hamur kıvamını her ustanın tutturamayacağını belirten Işkın, ''Görele Pidesi’nin kendine has bir özelliği vardır. Birçok Pide ustası Görele Pidesi’ni taklit etmeye çalıştı, ama başaramadı''dedi.

Fırının boyunun ancak 4 metre uzunluğundaki pide yapabilmeye elverişli olduğunu belirten Ali Işkın, "İnşallah ileriye doğru değişik teknikler geliştirip Guines Rekorlar Kitabı’na girmek için daha uzununu yapacağım. Görele Pidesini tüm dünyaya tanıtmaya kararlıyım" şeklinde konuştu.

Tanesi 5 liradan satılan Görele Pidesi’nin özellikle yöre halkı dışında gurbetçiler tarafından büyük rağbet gördüğünü ifade eden Ali Işkın, ''Görele Pidesi’ne ilçemize gelen yerli ve yabancıların daha çok ilgi gösterdiğine tanık oluyoruz'' ifadesini kullandı.

Görele Pidesi’nin lezzetinin kullanılan malzemeden kaynaklandığını belirten Işkın, yörenin pidesindeki özellikleri şöyle anlattı:

''Etimiz ve peynirimiz yayladan özel olarak geliyor. Köy peyniri olarak bilinen peynirli pidemizin peynirini en az bir ay salamurada bekletiyoruz. Odun ateşinde doğal ortamda pişen pidemiz yayladan gelen tereyağına kavuşunca işte o meşhur pidemiz meydana çıkıyor."

KARADENİZ’İN EN UZUN PİDESİ GÖRELE’DEN
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 09:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?