8
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Görele'de kurtuluş coşkusu

GÖRELE'NİN KURTULUŞU KUTLANDI

Giresun'un Görele ilçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü törenlerle kutlandı. Tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.

Görele'nin kurtuluşunun 92. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen törene , Görele Kaymakamı Aykut Pekmez, Görele Garnizon Komutanı Binbaşı Tamer Yılmaz, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, resmi daire amirleri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Türkiye'nin 1910'lu yıllardan başlayarak büyük yıkımlar gördüğünü söyleyerek, "Bu süreçte 24 Ağustos 1916'da birçok yer gibi Görele de işgal edildi. 13 Şubat 1918'e kadar sürdü bu kara günler. Dedelerimiz, yiğit Göreleliler; bu sıkıntılı günleri de onuruyla aşmasını bildiler. Horon, Bıçak oyunu, Karşılama, Tuzcuoğlu ve ince oyun oyunları; en kaliteli fındığı yetiştirenler, iğne-iplikle nakşa renk verenler, kemençeye, davula ve zurnaya can verenler türkülere, şiirlere ve manilere yön verenler bu kötü gönlerde umut ışığı oldular, bağımsızlık meşalesini hiç söndürmediler." dedi.

Görele’nin kurtuluşundan sonraki gelişmelerin dünyaya örnek bir kurtuluş savaşına yönlendirdiğini belirten Başkan Melikoğlu, “Sevgili Göreleliler, 13 Şubatlar birliğin, güvenin, kalkınmanın, sanatın, kültürün, sporun, huzurun, güzel günlerin, dostluğun, kardeşliğin ve umudun yeşerdiği günlerdir” diye konuştu.

Törende daha sonra, Hürriyet kızının mücahitler tarafından kurtarılışı canlandırıldı. Tören Trabzon Belediyesi Mehter Takımı’nın konserinden sonra halk oyunları ekipleri gösterilerinin ardından resmi geçitle sona erdi.

GÖRELE'NİN KURTULUŞU KUTLANDI
GÖRELE'NİN KURTULUŞU KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 13:09:04
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 13:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?