19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

GTSO'da seçim heyecanı dorukta

Giresun kamuoyu Giresun Ticaret ve Sanayi Odası'nın (GTSO) yarın yapılacak olan yönetim kurulu seçimine kitlenirken, adaylardan Hasan Çakırmelikoğlu'nun yönetim kurulu başkanlığına seçilmesine adeta kesin gözüyle bakılıyor.


GTSO'nun yarın yapılacak seçiminde, yönetim kurulu ve meclis üyeleri belirlenecek. 2 bin 213 üyenin oy kullanacağı oda seçiminde yönetim kurulu başkanlığı için Hasan Çakırmelikoğlu ve Osman Gazi Doğramacı yarışacaklar.


Seçim sürecinde gerek oda üyelerinin, gerekse de kamuoyundan büyük ilgi ve destek gören Çakırmelikoğlu'nun, yönetim kurulu başkanı seçilmesine adeta kesin gözüyle bakılıyor. GTSO Yönetim Kurulu Başkan adayı Hasan Çakırmelikoğlu, seçim çalışmalarının çok iyi geçtiğini ve kendisinin oda yönetim kuruluna seçileceğine inandığını belirtti. Çakırmelikoğlu, seçim çalışmaları çerçevesinde başta oda üyeleri ve sivil toplum örgütleri başta olmak üzere toplumun herkesiminden büyük ilgi gördüğünü vurgulayarak "Her gittiğim yerde bana büyük ilgi ve sevgi gösterisinde bulunuldu. Bana gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu oldum. Herkese çok teşekkür ederim. Bana güvenen ve destek verenleri asla mahçup etmeyeceğim" dedi.


Seçim çalışmaları sürecinde kamuoyunda bazı çıkar amacı güden kişilerin kendisini karalamak amacıyla kampanya yürüttüklerine dikkat çeken Çakırmelikoğlu, hakkında karalama kampanyası yürüten kişileri kınadığını söyledi. Oda üyelerinin hakkında çirkin ve mesnetsiz ifadeler kullanarak karalama kampanyası yürüten kişilere itibar etmemelerini isteyen Çakırmelikoğlu, şunları kaydetti:


"Kamuoyunda seçim çalışmaları sürecinde, çıkar amacı güden bazı kişiler adeta hakkımda karalama kampanyası yürüttüler. Şahsım tarafından söylenmiş gibi, çirkin ve mesnetsiz ifadeler, bu kişiler tarafından kamuoyuna yayıldı, oda üyelerimiz adeta kandırılmak ve aldatılmak istendi. Üyelerimizin bu tür söylemlere itibar etmemelerini kendilerinden rica ediyorum. Hakkımda karalama kampanyası yürüten kişilerin tek amacı menfaat elde etmektir. Bu kişileri kınıyorum. Hakkımda karalama kampanyası yürüten bu tür kişilere de müsade etmemelerini rica ediyorum."

"GİRESUN’UN GELECEĞİNE YÖN VERMEK İSTİYORUZ”
GTSO'da seçilmesi durumundan önemli çalışmalara imza atacağını vurgulayan Çakırmelikoğlu, odanın Giresun'un geleceğine yön veren bir kurum haline dönüştürüleceğini savundu. Aday olmasında en büyük amacının Giresun'a hizmet etmek olduğunu dile getiren Çakırmelikoğlu, "Ben Giresunlu'yum. Bu bölgede doğup, büyüdüm. Bu bölgede ticaret yapıyorum. Sahibi olduğumuz 'FREŞA' markasının bugün bulunduğu yere gelmesinde Giresun halkının ve oda üyelerinin büyük desteği var. Bugün, Giresun halkı ve üyelerimiz 'FREŞA'ya sahiplenmeseydi, ürünümüz bulunduğu konuma asla gelemezdi. Ben de, onların verdikleri desteklere teşekkür etmek amacıyla, kendilerine hizmet etme noktasında oda yönetim kurulu başkanlığına aday oldum. Bunu da layıkıyla yapacağıma eminim. Beni bu göreve layık görürlerse, onlara iyi şekilde hizmet edeceğim" diye konuştu.


Birçok projesinin bulunduğunu ve tamamının da Giresun, Giresun halkı ve oda üyelerinin menfaatine yönelik olduğunu belirten Çakırmelikoğlu, bunu da başarabilecek bilgi, deneyim ve tecrübe sahip olduğunu savundu. GTSO ile üyeler arasında güçlü bir bağ kuracaklarını dile getiren Çakırmelikoğlu, şöyle konuştu:
" Meslek komitelerinin sorunlarına kalıcı ve akılcı çözümler üreteceğiz. İşsizlik ile mücadele için meslek edindirme kursları açmak ve Giresun'un en önemli sorunu olan işsizliğin önüne geçmek için küçük ortak girişim grupları oluşturarak atölye çapında üretim tesisleri hayata geçireceğiz. OR-Gİ Havaalanı projesini sonuna kadar takip ederek yatırıma dönüştürmesini sağlayacağız. GTSO'ya yeni ve modern bir sosyal tesis yapacağız.

Bu sosyal tesis çerçevesinde fuar alanı oluşturulması projelerimiz arasında yer alacaktır. İl dışında bulunan işadamı hemşehrilerimiz tespit edilerek lobi ve yatırım olanakları çerçevesinde Giresun'a katkılarını sağlamak için sıcak diyaloglar kurulması gayretinde olacağız."
Çakırmelikoğlu, "GTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı makamı olanaklarını şahsi menfaatlerimin ötesinde Giresun'un çıkarlarına uygun kullanmak olacaktır" şeklinde konuşarak "Giresun'u heralanda söz sahibi olan sosyal ve ekonomik anlamda kalkınan bir kent şekline gelmesi için yerel idaresi başta olmak üzere siyasi ve bürokrasi kesimiyle ortak hareket etmek gayesindeyim. Tek amacım, Giresın'a hizmet etmek olacaktır" sözlerine son verdi.
 

İha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 16:14:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?