7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

GÜ rektörlüğüne yeni aday

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İÇİN İLK ADAY AÇIKLANDI

Yüksek Öğrenim Kurumu’nun (YÖK) Giresun Üniversitesi için yeniden seçim kararı almasının ardından resmi olarak adaylığını ilk açıklayan isim Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alaaddin Pahsa oldu.

Giresun Gazeteciler Derneği’nde basın toplantısı düzenleyerek 21 Ekim’de yapılacak olan Giresun Üniversitesi rektörlük seçimi için adaylığını açıklayan Prof. Pahsa, en iyisini el ve gönül birliği içerisinde yapmak için aday olduğunu söyledi.

İptal olan seçimleri değerlendiren Prof. Pahsa “Geçtiğimiz süreç içerisindeki gelişmeleri hep birlikte gördük ve yaşadık. Bu sürece bağlı olarak açılan dava da bizim dışımızdadır. YÖK bir seçim kararı almıştır ve ben de bu seçimde aday oldum. Eğer Rektörlük makamı bize tevdi edilirse ilk işimiz Tıp Fakültemize ivedilikle değerli hocalar kazandırarak tıp öğrencilerinin Giresun’da eğitim görmesini sağlamak olacaktır. Daha önceden bizlere bu imkan sağlanamamıştı. Üniversitemizin daha ileri düzeyde bir üniversite olması gerektiğine ve potansiyeli fazlasıyla taşıdığını biliyorum. Üniversite sanayi iş birliğine özel bir önem verilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

Giresun Üniversitesi Rektörlüğü’nün başörtüsü konusunda TBMM’de oluşmakta olan konsensüse katkı sağlamak amacıyla derslikler dışındaki kapalı ve açık alanlarda başörtüsünün serbest bırakılmasına da olumlu yaklaşımlarda bulunan Prof. Pahsa “Bu konu Türkiye’nin bir sorunudur. Alınan karar uygulanacaktır. Büyüklerimiz tarafından verilen direktifler doğrultusunda da devam edecektir. Şu anki uygulama devam eder” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 15:06:01
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 15:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?