7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

GÜ'den 3749 mezun daha!

GİRESUN ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET TÖRENİ

Giresun Üniversitesi'nde mezuniyet töreni yapıldı. Üniversitede bu yıl düzenlenen 4. dönem mezuniyet töreninde 3 bin 749 öğrenci mezun olarak diplomalarını aldı.

Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan GÜ Rektör Vekili Prof.Dr. Halil İbrahim Bahar, Giresun'un fındığıyla değil üniversitesi ile de bilinmesini hedeflediklerini belirterek, "Hem Giresun halkı ile hem de diğer bütün kamu ve özel kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ile iletişim ve işbirliğini daha da geliştirerek sürdürmeyi hedefliyoruz" dedi.

GÜ Rektör Vekili Prof.Dr. Bahar, hedefin öğrencilere, velilerine, akademisyenlerine ve idarecilerine Giresun Üniversiteli olmanın özgüvenini kazandırmak olduğunu söyledi. Böylece üniversitenin eğitim ve araştırma kalitesini daha da yükseltmiş olacaklarını anlatan Bahar, şunları söyledi: "Giresun'u Giresun üniversitesiyle bir çekim merkezi haline getireceğimize inancımız sonsuzdur. Günümüzde ekonomik gelişmeler artık ulusal ve bölgesel değil daha geniş şekilde küresel değerlendirilmektedir. Bunun için

eğitim önemli. Fakat daha da önemli olan üniversiteler ile kentler arasındaki işbirliğinin gerçekleştirilmesidir. Bunu da sağlamak için bölgenin şartlarına uygun iş ve iş kolları üzerinde durulmalıdır. Geleceğin iş alanları üç temel itici tarafından belirlenmektedir. Bunlar, küreselleşme, bilgi temelli ekonomi ve yaşlanan toplumdur. Her 10 yılda yüzde 30'u yerini yeni işlere bırakmaktadır. Bu da beraberinde yeni becerilerin kazanılmasını zorunlu kılmaktadır. Bu açıdan öğrencilerimizin bu tür yeni

becerilerle donatılmasını sağlamak zorundayız. Bu kapsamda üniversitemize ve diğer üniversitelere önemli görev düşmektedir."

Törende Giresun Valisi Mustafa Yaman, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol, Milletvekili Eşref Karaibrahim ve diğer katılımcılar, dereceyle mezun olanlara diploma ve ödüllerini verdi.

Tören, diğer mezunlara diplomalarının verilmesi, mezuniyet andının okunması ve öğrencilerin keplerini havaya atmalarıyla sona erdi.

Giresun Atatürk Stadında düzenlenen mezuniyet törenine Vali Mustafa Yaman, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol, CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Haluk Kefelioğlu, bazı daire amirleri, üniversite dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenci velileri katıldı.

GİRESUN ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET TÖRENİ
GİRESUN ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET TÖRENİ
GİRESUN ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 14:32:02
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 15:07:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?