29
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Günde 1 fındıklı ekmek

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, "Her Çiftçi Günde Bir Fındıklı Ekmek Yesin" kampanyası başlatacaklarını söyledi.


Akbaşlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'de üretilen fındık ürününde arz fazlası sorununun giderek arttığına dikkat çekti. Fındıkta yaşanan arz fazlasının başta ürünün değerinin düşmesi olmak üzere büyük sorunları beraberinde getirdiğine işaret eden Akbaşlı, tüketimi artırarak arz fazlası sorununun çözümü için çeşitli projelerin hayata geçirilmesi için gayretlerinin olduğunu kaydetti.


"Her Çiftçi Günde Bir Fındıklı Ekmek Yesin" kampanyası başlatacaklarını ifade eden Akbaşlı, "Fındık sağlıktır. Bu nedenle gelişmiş ülkelerde birçok gıda maddesi içerisine girmeye başladı ve aranan bir ürün haline geldi. Türkiye'de ise hala hazırda üretimimize göre fındık tüketim oldukça düşük. Mutlaka tüketimin artırılması gerekli. Bu bağlamda bazı projelerimiz bulunmakta ve bunları hayata geçirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Oda olarak fındıklı ekmek alışkanlığını artırmaya yönelik bir kampanya projemizi haftaya uygulamaya koyacağız. 'Her Çiftçi Günde Bir Ekmek Yesin' adını verdiğimiz kampanyamızı başta fındık bölgesi olmak üzere Türkiye'ye yaymayı hedefliyoruz. Türkiye'de günde 120 milyon ekmeğin üretildiğini hesap edersek, bunun sadece birkaç milyonunun içine ekmeğin girmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Bunu başarabilirsek, büyük sorun olan azr fazlasının önüne geçmiş oluruz. Böylelikle de tüketimi artırmış, dolayısıyla da ürünümüzün gerçek değerini almayı başarırız" dedi.


Kampanyamız çerçevesinde, stantlar açarak insanlara fındıklı ekmekler dağıtacaklarını belirten Akbaşlı," Yine broşürler ve ilanlarla fındıklı ekmek yeme alışkanlığını yaymaya çalışacağız. Fırınlarla irtibata geçerek, fındıklı ekmek üretimi yapmalarını teşvik edeceğiz" diye konuştu.


Akbaşlı, kampanyalarına Giresun Ticaret Borsası, Fındık Tanıtım Grubu ve özellikle de fındık üreticilerinin desteğini beklediğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 11:26:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?