3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Hain saldırıya tepkiler dinmiyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun İl Başkanı Ayhan Akten," Terörle mücadelemiz hem silahlı kuvvetlerimiz tarafından, hem de siyasi otorite tarafından birlikte ve kararlılıkla dün olduğu gibi bugünde, yarında da sürdürülecektir" dedi.


Akten, yaptığı açıklamada, 3 Ekim günü Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Karakolu'na PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 16 askerin şehit edildiğini hatırlattı. Bu tür saldırıların Türk milletini yıldıramayacağını vurgulayan Akten, aksine Türk milletimini kenetler ve tek yumruk olarak terör örgütüne karşı gerekli olan mücadelenin verilmesini sağlayacağını kaydetti.


Türk Milleti'nin hainlere hiçbir zaman pabuç bırakmayacağını ve gereken dersi en sert şekilde ve en kısa zamanda vereceğini belirterek, şunları ifade etti:
"İnsanlıktan nasibini almamış canilerin 16 vatan evladını şehit etmedinin acısını yaşamaktayız. Geçmiş tarihimizde şunu gösteriyor ki, bu millet hiçbir zaman hainlere pabuç bırakacak değildir. Terörle mücadelemiz hem silahlı kuvvetlerimiz tarafından, hem de siyasi otorite tarafından birlikte ve kararlılıkla dün olduğu gibi bugünde, yarında da sürdürülecektir. Terörle mücadele uzun soluklu sabır gerektiren bir mücadeledir. Terör hiçbir zaman dünyada başarıya ulaşmadığı gibi Türkiye'de de başarıya ulaşamayacaktır."


"Bazı hainlerin terör saldırılarıyla Türk-Kürt çatışmasını çıkarmaya çalışmaktadırlar" diyen Akten, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Saldırının, TBMM'de teskere kararının görüşüleceği zamana gelmesi tesadüf değildir. Hükümetimiz kararlılıkla yoluna devam edecektir. Ayrıca, kafaları karıştırmak için bazı yaşanan olayları da kullanarak Türk-Kürt çatışması yaratmak amacıyla eylemlere girmektedirler. Kesinlikle oyuna gelmemiz gerekir. Bizlerin Türk halkı olarak, her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu şu günlerde, devletimizin bağımsızlığı ve milletimizin birliği ve beraberliği için siyasi kargaşaları bir yana bırakarak, güçlü bir şekilde birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz gerekmektedir."

İha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 16:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?