8
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

“Hala partimin neferiyim”

CHP GİRESUN ESKİ İL BAŞKANI MURAT ERSOY: “HALA PARTİMİN NEFERİYİM”

CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş’in, karşısında kaybettiği kongrenin ardından ilk kez konuşan eski il başkanı Murat Ersoy, delegelerin 2007 yılı seçimlerine göre değil de 2009 yılı seçimlerine göre belirlendiği bir seçim olsaydı daha farklı olabileceğini kaydetti.

CHP eski İl Başkanı Ersoy, aday olurken, kendi başına aday olmadığını ifade ederek “Zaten aday olmamı istemeselerdi kendi başıma karar verecek bir pozisyon olsaydı çekilebilirdim de. Ancak beni destekleyen 6-7 ilçe teşkilatı vardı. Bu teşkilatlarımızın ve bazı partililerimizin isteği üzerine aday oldum. Ancak, kongrede oy kullanan delegeler 2009 Yerel Seçimlerinde belirlenen değil, 2007 seçimlerinde belirlenen delegelerdi. 2009 Yerel Seçimlerine göre delegeler olsaydı, delege sayısı iki katına çıkıp seçim daha farklı sonuçla bitebilirdi. Çünkü 2009 Yerel Seçimlerinde beni destekleyen ilçelerde olduğu gibi CHP’nin oylarına göre delege sayılarında farklı bir artış gerçekleşmişti” dedi.

Artık kongrenin geride kaldığını, önemli olan partinin kazanması olduğunu da belirten Ersoy, kendi dönemlerinde CHP’nin Giresun’da hedef büyüttüğünü de ileri sürdü. Ersoy, “Kongre geride kalmıştır. Ben hala partimin bir neferi olarak hangi görev verilirse yapmaya hazırım. Ancak şunu belirtmeliyim ki, İl Başkanlığı döneminde CHP’nin kitapçığında da yer aldığı gibi Giresun’da tarihinin en yüksek oyunu aldık. CHP’nin 40 binlerdeki oyunu 50 binlere yükselttik. Bundan sonraki arkadaşlarımız CHP’nin iktidar olabilmesi için hedefini 70-80 binler olarak belirlemesi gerekir. Biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. CHP’nin çıtası bizim dönemimizden daha yukarılara çıkarılmalıdır” diye konuştu.

Parti içerisindeki polemiklerden yana olmadığını da kaydeden Ersoy, “Kongre sonucuna saygı duymak gerekir. Delege arkadaşlarımız bir karar vermiştir. Delege arkadaşlarımızın tercih ettiği yeni yönetimin iyi bir çalışma sergileyeceğine inanıyorum” açıklamasında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 15:57:02
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 19:05:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?