3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Halk oyunlarında şampiyon Muğla ekibi

Milli Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı’nca düzenlenen İlköğretim Kurumları Küçükler Halk Oyunları Yarışması’nı Muğla Fethiye Gazi İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi kazandı. 

Giresun 19 Eylül Spor Salonu’nda yapılan Türkiye finaline, Giresun Vali Yardımcısı Serdar Polat, Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, İl Jandarma Komutanı Yarbay Ahmet Naci Bakırcı, Milli Eğitim İl Müdürü Halit Azizoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 

Milli Eğitim İl Müdürü Halit Azizoğlu yaptığı konuşmada, halk oyunlarının, toplumun sevincini, mutluluğunu, acısını, sevgisini, dostluğunu, kardeşliğini, birlikteliğini en iyi şekilde ortaya koyduğunu söyledi. Azizoğlu, halk oyunlarının çocukların her yönüyle gelişmesine de önemli katkısının bulunduğunu kaydetti. 

15 ilden 15 halk oyunları ekibin katıldığı finalde, Muğla Fethiye Gazi İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi birinci olurken, Van Merkez Süphan İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi ikinci, İstanbul Bostancı Atatürk İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi de üçüncü oldu.
iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2007 Pazar 13:38:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?